Trafik Sigortası Araç Sahiplerinin Cebini Yakacak

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Trafik sigortası primlerine eylül ayından geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapılırken, aylık artış oranı da yüzde 4.75’e çıkarıldı. Bu gelişme sonrası herkes trafik sigortasının kaç liraya yükseleceğini merak eder oldu. İşte eylül ayından itibaren geçerli olacak yeni tarife.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, trafik sigortası primlerine eylül ayından geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapılırken, aylık artış oranı da yüzde 4.75’e çıkarıldı. Eylül ayı başından itibaren geçerli olmak üzere azami primler; ağustos ayında uygulanan araç grubu bazında 4. basamak azami primlerine; taksi, minibüs, koltuk adedine göre otobüsler, kamyon ve çekici araç gruplarında yüzde 10, diğer araç gruplarında yüzde 20 eklenerek uygulanacak.

KAZA YAPMAYAN SÜRÜCÜYE DAHA AZ İNDİRİM

Düzenlemeyle kaza yapmayan sürücüler için uygulanan indirim oranları düşürüldü. Uzun süredir kaza yapmayan yedinci basamaktaki sürücülere uygulanan indirim oranı yüzde 45’ten 42’ye, altıncı basamaktaki indirim oranı yüzde 30’dan yüzde 22’ye, beşinci basamaktaki indirim oranı da yüzde 15’ten yüzde 10’a düşürüldü.

Hasar yapan sürücülerin primlerindeki artış oranları ise aşağı çekildi. Birinci basamakta yüzde 150 olan artırım oranı yüzde 135’e, ikinci basamakta yüzde 100 olan artırım oranı yüzde 90’a, üçüncü basamakta yüzde 50 olan artırım oranı da yüzde 45’e indirildi.

SİGORTA ŞİRKETLERİNE YAPTIRIM

Düzenlemeye göre, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin, belirlenen sigorta branşlarında veya tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi 3 günden az 30 günden fazla olmamak üzere geçici olarak durdurulabilecek. Kaçınmanın devam etmesi halinde bu süreler iki katına kadar arttırılabilecek veya diğer tedbirler uygulanabilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerini ve alınan tedbir kararını, ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesine dayanarak resmi internet sitesinde ilan edebilecek.

TRAFİK SİGORTASI TARİFELERİ

Sigorta primleri 7 basamakta belirleniyor. İlk kez trafik sigortası yaptıranlar 4. basamaktan başlıyor. Hasarsızlık indirimi veya hasar artırımı tarifeleri de 4. basamak baz alınarak belirleniyor.

İşte yeni düzenlemeyle otomobil için zorunlu trafik sigortası tarifesi (Eylül tarifesi)

1. Basamak: 9.301 TL
2. Basamak: 7.520 TL
3. Basamak: 5.739 TL
4. Basamak: 3.958 TL
5. Basamak: 3.562 TL
6. Basamak: 3.087 TL
7. Basamak: 2.296 TL

Diğer Haberler

Gözler Savaş Kabinesinden Çıkacak Kararda

İsrailli bir yetkili The Times of Israel'e, bu sabah yapılan durum değerlendirme...

Ronaldo'nun Eski Beşiktaşlıya Dedikleri Ortaya Çıktı

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olan Ronaldo, ilk antrenmanına çıkmada...

Gurbetçinin "11 Ay Çalışıp 1 Ay Tatil Yapıyoruz" Sözleri Tartışma Yarattı

Gurbetçi Açıklaması Sosyal Medyada Olay Oldu Almanya’da yaşayan bir gurbetçinin...

Konut Satışları Mart Ayında Azaldı

Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre y...

Abdülkerim Bardakcı Başarının Simgelerinden Biri Oldu

Galatasaray'da Tarihe Geçen Başarının Simgelerinden Biri Oldu Galatasaray, Süpe...

Kılıçdaroğlu Sosyal Medya Hesabını Güncelledi

CHP kurultayına ilişkin mahkemenin verdiği mutlak butlan kararı siyaset gündemin...

Kadir Doğulu, Sezer Çakır Aşkı Gerçek Mi?

Kadınlarla görüntüleri çıkan Kadir Doğulu ile yasak aşk yaşadığı hatta imam nika...

Gülşen'i Kınayan Demet Akalın, Transparan Kıyafetle Sahne Aldı

Sanatçı Gülşen'i giyimi üzerinden eleştiren Demet Akalın'ın mayo ve transparan k...

Kırklareli ve Edirne'ye İstanbul'dan Yoğun Göç

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yükselen olası İstanbul...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'nin Yeni Yönetimine Çağrı

Büyükelçiler konferansında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'n...

Yunanistan'da 4 Türk Aday Milletvekili Oldu

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu. Batı T...

Arda Güler, Real Madrid'e Resmen İmza Attı

Son dakika: Arda Güler, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşmeye resmen imza attı. Ba...

Her An 5.5 ve Üzeri Deprem Olabilir

Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan, Türkiye'de 24 şehir, 110 ilçe ve 500'ü aşkın maha...

Etna Yanardağı Faaliyete Geçti! Tüm Uçuşlar İptal Edildi

İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti. Yan...

BM Gazze'de Derhal Ateşkes Öngören Tasarı Kabul Edildi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de kalıcı ve sürdürülebili...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR