Bülent Arınç’tan Seçime İlişkin Açıklama

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bakanlar Kurulu üyeleri ve MYK üyeleriyle yapacağı toplantıya katılmak üzere geldiği parti genel merkezinin girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, bu tercihde “AK Parti’yi iktidardan düşürebilmek, çoğunluk elde etmesine engel olmak” amacıyla HDP’nin kullanıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

“HDP bir projedir. CHP, ‘HDP barajı aşsın’ diye oylarını vermiştir. MHP, aleyhinde bir sözcük söylememiş hem de belki parasal destekte bulunmuştur. Maddi desteği para yönünden söylemiyorum, belki oy desteği şeklinde direk ya da dolaylı destekte bulunmuştur. Şüphesiz iç ve dış medyanın tercih sonuçlarına tesir edebilecek tüm unsurlarında HDP lehinde kullanıldığını görüyoruz.

HDP, AK Parti iktidarını yıkmak, AK Parti kalesine girmek amacıyla bir koçbaşı gibi kullanılmıştır. Koçbaşı HDP’dir, koçbaşını kullananlar da CHP’dir, MHP’dir, Paralel Devlet Yapılanmasıdır, iç ve dış odaklardır ve kuvvetli bir medyadır. Şimdi eserleriyle ne kadar sevindiklerini de dün akşamdan bu yana görüyoruz. Madem ki CHP ve MHP, HDP’nin barajı aşmasıyla AK Parti fazlalığınun elde edileceğini güzel hesaplamış ve sonuçta bu biçimde tecelli etmiştir. Seçim meydanlarında da hiçbir vakit MHP, HDP aleyhinde HDP, MHP aleyhinde CHP ile MHP’nin ufak bir münakaşa yapmadığını, bir eleştiri bile getirmediğini gördüğümüze göre aralarında açık ve saklı bir ittifakın olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla bir birlik kurulacaksa ben Sayın Bahçeli’den oldukça değişik bir formül önermek zorundayım. Çok güzel anlaşan ve birbirleriyle AK Parti’yi yıkmak amacıyla el ele vermiş bulunan bu 3 partinin fazlalığı hükümet kurmaya yetiyor. Önce bunu denemelerinde yarar vardır. Çünkü tercihe yönelik bu açık ittifakın sonucunun da birlik olmasını halkımız bekler. Bu 3 partinin ittifakı tercihden başarı ile çıkmıştır, HDP’yi barajı aştırtmak amacıyla o vakit bunun tabi sonucunun da Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak olduğunu hepimiz görebiliriz.”

Arınç, “Böyle bir hükümet kurulmadı, kurulamadı. Ülke hükümetsiz kalmamalı bence. Ekonomik gidişat ortamında kararlar alınması gereken haller fazla acil olabilir. Dışarıda ilerleyen hadiseler Türkiye amacıyla her saniyeyi kıymetli kılabilir. İçerideki ilerlemeler Türkiye amacıyla fazla mühim bir nokta olabilir” diye konuştu.

“HDP sizin HDP’niz”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün akşam “fazla büyük bir zafer kazanmış komutan edasıyla”, “Hadi bakalım HDP ile kursunlar” açıklaması yaptığının altını çizen Arınç, “HDP sizin HDP’niz. Eser sizin eseriniz. Başarı, HDP’nin başarısı ise bu başarıda sizin de katkınız var” diye konuştu.

Arınç, “AK Parti şeklinde MHP’ye kapıyı kapatmış mı oluyorsunuz?” sorusu üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

“Siyasette kapı kapatılmaz, kapı kapatan politikacı kolay ve ödlek politikacıdir. Ülkenin yönetime gereksinimi var. AK Parti iktidarı tek başına devam etti, ne yaptıysa tek başına iktidarında yaptı. Olumlu yüzde 90, belki de olumsuz yüzde 10. Biz de insanız hata da eksiklik da geçmiş olabiliriz. Esasen bu hata ve eksikliklarımızı görerek tekrar ayaklarımızın üstünde dimdik yükselmemiz lazım. Bunun fazla kısa bir vakitte, anında anında ilk tercihde görüleceğine de inanıyorum. Çünkü halk bu eserden memnuniyetini fazla yakın bir vakitte görecektir ya da memnuniyetsizliğini. Tekrar ülkesine canla, başla hizmet eden AK Parti’ye tekrar kucaklarını açacaktır. Bu partilerin genel başkanlarının yaptığı ‘kof bir kahramanlık’tır. ‘Ona kapıyı kapatalım. Buna kapıyı kapatalım. Onlar yapsın, ben kenarda kalayım.’ Bu doğru olmaz.”

Diğer Haberler

ABD İsrail Ordusuna Yaptırım Kararı Aldı

ABD'nin işkence ve insan hakları ihlalleriyle gündemden düşmeyen İsrail ordusunu...

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı Masrafa Soktu

Türkiye'nin son zamanlardaki savunma sanayi atağı komşuyu harekete geçirdi. Yuna...

İsrailli Rehinelerin Aileleri Gemileri Yaktı

Gazze'de on binlerce masum sivili katleden Netanyahu yönetiminin ateşkese yanaşm...

"Fito" Lakaplı Çete Lideri, 4 Bin Polis ve Askerle Nakledildi

Ekvador'da başkan adayı Fernando Villavicencio'nun seçimlere 10 gün kala öldürül...

İran Meclisi'nden Küresel Ticareti Sarsacak Dev Adım

Hürmüz Boğazı’nda Riyal Dönemi Dünya enerji sevkiyatının şah damarı olarak kabu...

En Yakın Müttefiki Rusya'yı Hayal Kırıklığına Uğrattı

Rusya'nın en yakın müttefiklerinden olan ve köken olarak Rusya ile aynı geçmişe ...

BM Gazze'de Derhal Ateşkes Öngören Tasarı Kabul Edildi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de kalıcı ve sürdürülebili...

Kırklareli'nde Bir Köye 100 Kilo Uyuşturucu Atıp Gitti

Bulgaristan veya Yunanistan'dan kalktığı öne sürülen bir helikopterin Türkiye sı...

Putin, NATO Ülkelerini Açık Açık Tehdit Etti

Rus parlamentosuna hitaben yıllık konuşmasını yapan Devlet Başkanı Vladimir Puti...

THY'nin Şam'a İlk Seferi için Tarih Belli Oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'den Şam'a ilk uçuşun 23...

Karadeniz'deki Gemi Saldırıları Üzerine Moskova'dan Sert Tepki

Zaharova Saldırıları Terör Eylemi Olarak Tanımladı Rusya Dışişleri Bakanlığı Sö...

Gözler Savaş Kabinesinden Çıkacak Kararda

İsrailli bir yetkili The Times of Israel'e, bu sabah yapılan durum değerlendirme...

Trump Komşu Ülkeyi Almakta Kararlı

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'nın ABD sübvansiyonları olmaksızın varlığını sü...

Plajda Manzaranın Tadını Çıkarırken Yıldırım Çarptı

Kolombiya'da gittiği plajda manzaranın tadını çıkarmak isteyen genç kadın, yıldı...

Beyaz Saray'dan Bob Menendez Açıklaması

ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtlığı ile tanınan New Jersey'nin Demokrat Senatörü...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR