Yerli Otomobil Test Aşamasında

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Otomotiv test merkezi tespit edilen TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde (MAM) tanıtımı yapılması beklenilen otomobiller orta-üst segment olacak. Yakıt şeklinde yüzde 100 elektrikli tespit edilen modelin yanı sıra benzin-dizel yakıt alternatifi de bulunacak. Benzinli tespit edilen jeneratörle elektrik üretecek.

100 KM’DE 2 LİTRE BENZİN

Araçlarda şanzıman ve dişli kutusu olmayacağı amacıyla elektrikli teknoloji ile sürtünme olmayacak. Menzili artırılmış elektrikli otomobilde benzin yakılıp elektrik üretileceği amacıyla tüketim ekonomik olacak. 100 kilometrede 2 litre benzin kullanımı öngörülüyor. Ocak 2016’da toplam 4 segmentte 16 aracın test filosunda olması planlanıyor. 2016 sonuna kadar ise 30-40 araçlık filonun hazırlanması öngörülüyor.

GÜVENLİKTE DÜNYA DEVLERİNE KAFA TUTACAK

Güvenliğin ön planda tutulduğu vasıtalar dünyanın bu alanda ismi tanınan (Honda, Volvo, Mercedes vb.) ile emniyet yönünden yarışabilecek civarda olacak. Uluslar arası bütün testlerin uygulanacağı otomobiller akredite olacağı amacıyla dışsatım olanağı da bulunuyor. Komşu ve etraf ülkeler başta olmak üzere dışsatımında planlandığı vasıtaların testlerinin 2 senenin üstünde devam etmesi bekleniyor.

yerli-otoda-muhtesem-ozellik

MAKAM ARAÇLARINDA YERLİ DEVRİMİ

2019 senenindan itibaren ise seri üretim süreci başlayacak ve halk yerli otomobile binmiş olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen test çalışmalarının tamamlanmasının sonrasında hususi sektör üretimi gerçekleştirecek. Star’daki habere göre, orta ve üst segment şeklinde geliştirilen yerli otomobiller muadillerine göre oldukça ucuz olacak. Kamuda sarfedilen makam vasıtalarında da yerli otomobillerin kullanılması planlanıyor.

ÜÇ ÖZELLİĞİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

Ağustos ayı sonuna kadar tanıtımının uygulanacağı yerli otomobillerin üç mühim hususiliği olacak. Az yakması, elektrikli olması ve üst seviye emniyet yerli otomobilin parmümkün şeklinde kabul ediliyor. Ağustos ayının sonuna doğru tanıtımının yapılmasının planlandığı otomobillere dair takvim şimdilik netleşmiş değil. Bakanlık kaynakları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın mümkün tanıtım tarihlerinden birisi olma ihtimalini belirtiyor.
Üst seviye protokolün programlarına göre değişik bir tarihinde gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Tanıtıma yerli otomobil içeriğine hususi ehemmiyet veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı bekleniyor. Tanıtımı yapılacak test vasıtalarının isminin de toplantıda açıklanabileceği belirtiliyor.

Diğer Haberler

Benfica ve Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde Yeniden Eşleşti

Şampiyonlar Ligi Play-off’ta Tarihi Rövanş: Benfica ile Real Madrid Yeniden Ka...

Konya'da Çiftçilerden Traktör Konvoylu Eylem

Avrupa'nın pek çok kentinde günlerdir çiftçiler, tarım politikalarını protesto e...

Kısmetse Olur Cansel, Hukuki Süreç Başlattı

Kısmetse Olur: Aşkın Gücü yarışmacılarından Cansel Ayanoğlu'nun yıllar önceki gö...

Mısır'dan İsrail'e Ambargo

1,1 Milyar Metreküplük Doğal Gaz Akışı Durduruldu 2026 yılında Orta Doğu’da tır...

Uraz Kaygılaroğlu, Gelin Alma Merasiminde Göbek Attı

Sevilen oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, yakın arkadaşının gelin alma törenine katıldı....

Orkun Kökçü Transferi Taraftarı Çıldırttı

Yeni Transfer, Başkan Adalı ile İstanbul’a Geliyor Beşiktaş’ın Benfica’dan tran...

Fenerbahçe Ankara’ya Gizli İniş Yaptı

Taraftarlar Takımı Havalimanında Göremedi Gençlerbirliği Maçı Öncesi Kafile Kar...

İTO Başkanı Avdagiç: "Enflasyonu Düşürmek Zorundayız"

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, seçim öncesinde ara zam geleceği i...

Suriye'nin Kuzeyinde 9 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

"Terörsüz Türkiye" vurgusuyla başlatılan süreçte İmralı ile görüşmeler devam ede...

Özkan Uğur'un Ölümü Sonrası Cem Yılmaz'ın Sessizliği

MFÖ Grubu'nun solisti Özkan Uğur'dan acı haber geldi. Usta sanatçının ölüm haber...

Bakan Koca Uyardı: "Deprem Bölgesinde Şebeke Suyu İçmeyin"

Kahramanmaraş'ta alınan su örneklerinden 176'sının uygunsuz bulunduğunu belirten...

Kübra Aykut'un Avukat Sevgilisi Sessizliğini Bozdu

TikTok fenomeni Kübra Aykut'un, yazdığı intihar mektubunun ardından yaşadığı bin...

Kira Gelir Beyannameleri için Başvuru Süresi Uzatıldı

Gayrimenkul sahibi olanların gelir beyanı dönemiyle ilgili başvuru süresinde değ...

Demirtaş Ailesi, Özür Gelince Davadan Çekildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaev...

Galatasaray'dan Hakem Yasin Kol'a Sosyal Medya Tepkisi

Beşiktaş derbisinde hakem kararları gündemde: Sarı-kırmızılılar, avantaj kuralın...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR