Aracınızın Sigortası Sizin Sigortanız

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yollarda can ve mal güven edilirğinizi sağlamak hedefiyle trafik kurallarına muhakkak uymanız gerekir. Fakat bazı zaman sadece sizin bu kurallara uymanız yeterli olmayacaktır. Çünkü karşı taraftan gelen araçlarında bazı hatalarından dolayı kaza olma durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Özelliklede Türkiye, son zaman yaşanan trafik yoğunluğu sebebi ile fazlası can ve mal kaybına sebep belirleme edilen trafik kazalarında artışlar yaşandığı gözlemlenmektedir. Bu yüzdende araç sahiplerinin trafikte fazla dikkatli olmanız ve kurallara uyarken aynı zamanda da aracınız ve kendiniz hedefiyle gerekli belirleme edilen işlemleri yaptırmanız gerekecektir. Her araç sahibinin muhakkak yapması gereken işlemlerden biri belirleme edilen generali araç sigortası, fazla trafiğe çıkılmadan araç sahibinin uygulamaya koyması gereken bir sigorta türüdür. Zorunlu bir sigorta türü belirleme edilen trafik sigortası hem sizin hem de aracınızın güven edilirğini ve maddi anlamda korumanızı sağlamayı amaçlamaktadır. Kasko ile her zaman karıştırılabilen araç sigortası, kasko gibi araç sahibinin kendi tercihine göre değil; ülke sınırları ortamında her araç sahibinin zorunlu olarak yaptırması gereken bir sigorta türüdür.

Peki, zorunlu olarak yapılan trafik sigortası araç sahiplerine ne gibi faydalar sağlar, bunları incelemek gerekir. Aracınızla yolunuzda seyir durumunda iken, başınıza ne zaman ve nerede; nelerin gelebileceğini asla ama asla bilemezsiniz. Olası bir kaza durumu ile karşı karşıya kaldığınızda, karşı tarafın aracında meydana gelen maddi hasarın araç sigortası açısından ödenmesidir. Eğer araç sahipleri zorunlu trafik sigortalarını yaptırmadan yola çıkmaya kalkarlarsa, o zaman araç sahiplerinin aracı bağlanır ve aracı trafikten men edilir. Aynı zamanda zorunlu trafik sigortası fazla öncesinde yapılmış belirleme edilen araçların ilerleyen zaman zamanı bitebilir ve geçerliliğini kaybedebilir.

arac-sigortasi

Bu yüzdende yapılmış belirleme edilen araç sigortasının araç sahibi açısından kontrol altında tutulması gereklidir. Eğer zorunlu trafik sigortası yapılmış fakat zamanı bitmiş araç ile trafikte yakalanırsanız o zaman yine aracınız bağlanır ve aracınız trafikten men edilir. Tabi ki zorunlu olarak yapılması gereken trafik sigortasının da belirli bir bedeli vardır. Bunun ortamında fazlası sigorta şirketi araç sahiplerine en kaliteli, güven edilir bir şekilde hizmet sunmaktadır. Fakat zorunlu araç sigortası bütün araçlar hedefiyle sabit bir bedel olarak belirlenmez. Çünkü zorunlu trafik sigortası bedeli hesaplanırken araçların özellikleri ve araçların bağlı olmuş varolduğu il göz önünde bulundurulur. Sigorta şirketleri internetin sağlamış varolduğu kolaylığı bu konuda da kullanarak araç sahiplerinin araç sigortalarını rahat ve hızlı bir şekilde sorgulama ve hesaplama imkânı sunmuştur.

Özellikle aracın bağlı olmuş varolduğu şehirlerin büyük ya da küçük olması fazla fazla farklılığa sebep olmaktadır. Çünkü küçük şehirlerden büyük şehirlere doğru gidildikçe trafik yoğunluğunda da artış gözlemlenmektedir. Trafik yoğunluluğun artış göstermiş varolduğu büyük şehirlerde doğal olarak trafik kazası olma riski de fazla fazla yüksek olmaktadır. Bu yüzdende büyük şehirlerde ödenen zorunlu trafik sigortası bedeli küçük şehirlere göre fazla yüksek olmaktadır. Aynı zamanda araçların temel özelliklerine göre de zorunlu araç sigortasındaki bedelin farklılık göstermesi olağan bir durumdur. Aynı zamanda hasar görmüş ya da hasarsız belirleme edilen araçlarında zorunlu trafik sigortası ödemesi birbirinden oldukça farklılık gösterir. Yani hasar görmüş belirleme edilen araçların sahipleri, hasarı olmayan aracın sahiplerine göre tam tamına iki katı fazla fazla zorunlu trafik sigortası ödemek zorunda kalmaktadır. Her zaman kurallara en uygun bir şekilde aracınızı sürerek ve maddi açıdan sizin hedefiyle düzenlenen işlemlerin yerine getirilmesi ile fazla fazla konforlu ve güven edilir bir yolculuk yapabilme şansınız olacaktır. Hele ki Türkiye gibi sürekli ilerleyen, yeni karayolları ağları meydana gelen ve nüfusu artan bir ülkede yaşamanızı devam ettiriyor ve araç kullanımında bulunuyorsanız, trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak muhakkak ama muhakkak kaza riskinizin de farkında olmanız gerekmektedir. Bunun ortamında yasalarca belirleme edilen ve en mantıklı koruma yöntemi kuşkusuz ki zorunlu aracınızın trafik sigortanızı yaptırmak olacaktır.

Unutmayın ki, her işlem sizin ve aracınız hedefiyle yapılmaktadır. O yüzden muhakkak araç sigortanızı yaptırmalısınız. Böylece yolculuğunuz sırasında başınıza gelebilecek maddi sorunlarda araç sigortası sizi bir nebzede olsa rahatlatmayı başarabilecek ve sizi korku ve stresli bir ortamda asla ama asla yalnız bırakmayarak, ne kadar doğru bir işlem varolduğuna sizlere bu sayede inandırmayı başaracaktır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR