Bakan Şimşek: Suudi Arabistan’a Turist Götürebiliriz

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan’ın iddialı turizm hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye’nin yardımcı olabileceğini belirterek, “Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletmesine katkıda bulunabiliriz. Oraya tur operatörlerimiz ile turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye- Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken Suudi Arabistan turizm hedeflerine destek olabileceklerini belirterek “Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletmesine katkıda bulunabiliriz. Oraya tur operatörlerimiz ile turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz.” dedi.

“TESİSLERİN YAPILMASINA VE İŞLETİLMESİNE KATKI VEREBİLİRİZ”

Şimşek, Suudi Arabistan’ın çok iddialı turizm hedefleri bulunduğunu belirterek “Türkiye, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde yardımcı olabilir. Çünkü bizim mevsimler örtüşmüyor; onların turizm mevsimi kış, bizimki genelde yaz ve sonbahardır.” diye konuştu.

Şimşek, Türkiye’nin inşaat sektöründe çok muazzam birikimi olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletmesine katkıda bulunabiliriz. Oraya tur operatörlerimiz ile turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz. Dolayısıyla Türkiye ile Suudi Arabistan’ın bu alanlarda işbirliği yapması hem bizim hem onların menfaatine. Tur operatörlerimiz yazın buraya nasıl turist getiriyorlarsa, para kazanarak, oraya da turist götürebilirler. Biz artık turizmde dünyada ilk 5’teyiz. Yani 2022’de turist sayısında 4. sıradaydık. Bizim 2023 rakamlarımız belli. Dünya rakamları belli olunca belki muhtemelen yine 3. veya 4. sırada olabiliriz. Dolayısıyla Türkiye’nin bu konuda çok ciddi birikimi var.”

“TÜRKİYE’DEKİ HİZMET İHRACATINDA VERGİ ÇOK DÜŞÜK DÜZEYDE”

Bakan Şimşek, amaçlarının hizmet ihracatını büyütmek olduğunu belirterek, burada 100 milyar doların üzerine ulaştıklarını, bu rakamı daha da büyütmek istediklerini söyledi.

Şimşek, “Hizmet ihracatına Maliye olarak çok güçlü destek veriyoruz. Yüzde 80 matrah indirimi sağladık. Yani diyelim ki Türkiye’den siz herhangi bir ülkeye belli alanlarda hizmet ihracatında bulunursanız fiilen ödeyeceğiniz vergi çok çok düşük düzeyde olacak. Yüzde 80 oranlı bir matrah indirimi var, o da önemli.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'nin Yeni Yönetimine Çağrı

Büyükelçiler konferansında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'n...

KOBİ'ler için Kredi Garanti Limitleri Artırılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ baş...

Sözde Dağlık Karabağ Rejimi Kendini Lağvetti

Ayrılıkçı Ermenilerin Karabağ'da kağıt üstünde kurduğu ve dünyada hiçbir ülke ta...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BM’de Tarihi Gazze Çıkışı: “Bu İnsanlığın Dip Noktasıdır”

Erdoğan, BM 80. Genel Kurulu'nda İsrail’in Gazze'deki Soykırımını Belgelerle Anl...

Suriye'nin Kuzeyinde 9 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

"Terörsüz Türkiye" vurgusuyla başlatılan süreçte İmralı ile görüşmeler devam ede...

Emre Belözoğlu'ndan Fenerbahçe'yle İlgili Olay Sözler

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, katıldığı bir programda çok konu...

Plajda Manzaranın Tadını Çıkarırken Yıldırım Çarptı

Kolombiya'da gittiği plajda manzaranın tadını çıkarmak isteyen genç kadın, yıldı...

Galatasaray’ın Genç Sağ Bekine İngiltere Yolu

22 Yaşındaki Danimarkalı Futbolcu Championship’te Forma Giyecek Galatasaray’ın ...

Konya'da Çiftçilerden Traktör Konvoylu Eylem

Avrupa'nın pek çok kentinde günlerdir çiftçiler, tarım politikalarını protesto e...

Galatasaray'dan Hakem Yasin Kol'a Sosyal Medya Tepkisi

Beşiktaş derbisinde hakem kararları gündemde: Sarı-kırmızılılar, avantaj kuralın...

Galatasaray’dan Singo İçin Radikal Karar

Galatasaray, sezon başında büyük beklentilerle kadrosuna kattığı Wilfried Singo ...

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün Takımına Şok Ceza

illi futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Benfica, ...

Etna Yanardağı Faaliyete Geçti! Tüm Uçuşlar İptal Edildi

İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti. Yan...

RTÜK'ün Arka Sokaklar Cezasına Şevket Çoruh'tan Yorum

Son bölümündeki tarikat sahnelerinin ardından RTÜK'ün yayın durdurma cezası verd...

Ünlü Zincir Market Bölünecek

BİM'den File Market İçin Stratejik Adım: Kısmi Bölünme Kararı SPK’ya Sunuldu Tü...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR