Bakan Soylu’dan Sert Tepki “Katliama Açık Davet”

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD), Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Yalova il emniyet müdürlüklerine bağlı trafik birim amirleri ve Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü birim amirlerinin katılımıyla düzenlenen “Trafik Birim Amirleri Marmara Bölge Değerlendirme Toplantısı”na videokonferans yöntemiyle iştirak etti.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2011-2020 döneminde, Birleşmiş Milletler nezdinde belirlenen “kazalardaki can kaybının yüzde 50 azaltılması” hedefini tutturan iki ülkeden biri olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, 2015’te yıllık 7 bin 530 olan trafik kazaları can kaybı sayısının 2020 sonu itibarıyla 4 bin 866 olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, yüzde 35’lik bir azalış elde edildiğini bildirdi.

Ülke genelindeki trafik kazalarının yüzde 36’sının, can kayıplarının ise yüzde 33’ünün toplantıya katılan 20 ilde gerçekleştiğine işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2020’de 2019’a göre ölümlü kazalarda ülke genelinde yüzde 11,9 azalış olmuşken bu 20 ilimizdeki tamamındaki azalış yüzde 19,7 olmuştur. Aynı dönemde yaya ölümlerinde azalış Türkiye genelinde yüzde 20,6, söz konusu 20 ilimizde ise yüzde 37,7 olarak gerçekleşmiştir.”

Soylu, yaya trafiği ile ilgili bir kampanyaları olduğunu da hatırlattı.

“MOTOSİKLET KONUSUNDA CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Motosiklet kazalarının ülke genelinde yüzde 31,1 azaldığını, toplantıya katılan 20 ilde ise yüzde 3 oranında arttığını bildiren Soylu, şöyle konuştu:

“Motosikletlerin karıştığı kazalardaki can kayıpları, ülke genelinde yüzde 20,6 azalırken bu bölgedeki azalış yüzde 13,6 seviyesinde kalmıştır. Özellikle önümüzdeki ayların sonlarında da bu motosiklet konusunda ciddi bir çalışma yapacağız. Bu yıl bir haftayı da motosiklet ve kaska ayıracağız. Bu tabloya baktığımızda Marmara Bölgesi ve çevresindeki 20 ilde genel olarak özellikle yaya güvenliğinde ülke ortalamasının üzerinde bir başarı görülüyor.”

“BU KATLİAMA AÇIK DAVETİYE ÇIKARMADIR”

Batman’ın Sason ilçesinde okul servis minibüsünün yaptığı ve 2 kardeşin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin, “16 kişilik arabada kaç kişi vardı biliyor musunuz, 26 kişi. Öğrenci minibüsü köyden nakletse de kabul edebileceğimiz bir iş değildir. Bu katliama açık davetiye çıkarmadır. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bize neden sık sık denetim yapıyorsunuz diyenlere bir cevabımız var. Tam da bunlara engel olmak için, çocuklarımız ölmesin, sakat kalmasın, hayata küsmesinler diye.” dedi.

Soylu, “16 kişilik araç eğer 26 kişinin hele de öğrencinin yanında aynı zamanda tekstil işçilerinin taşındığı bir araç olursa parayı kazanırsınız ama hayatı kaybedersiniz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.” değerlendirmesini yaptı.

“ALKOLLÜ SÜRÜCÜLERİN TRAFİKTE YERİ YOK”

İçişleri Bakanı Soylu, alkollü araç kullanan sürücülere müsamaha gösterilmemesini isteyerek, şunları kaydetti:

“Alkollü sürücülerin trafikte yeri yok. Bu kadar açık ve net. Araba kullanmasınlar. Taksi çağırsınlar, taksiyle gidecekleri yere gitsinler. Buna müsamaha göstermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum.”

Diğer Haberler

Galatasaray’ın Genç Sağ Bekine İngiltere Yolu

22 Yaşındaki Danimarkalı Futbolcu Championship’te Forma Giyecek Galatasaray’ın ...

Merkez Bankası Yıl Sonu Enflasyon Tahminini Yükseltti

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bu yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı...

Ahşap Malzemesini Estetik Değeri

Ahşap, insanlık tarihi boyunca hem estetik hem de işlevsel açıdan vazgeçilmez bi...

Petrol Fiyatlarında Sert Yükseliş: Brent Tırmanışta

Küresel enerji piyasalarında dikkat çeken bir hareketlilik yaşanıyor. ABD’nin İr...

Kuzey Kore, Tüm Dünyanın Kilitlendiği Savaşta Tarafını Seçti

Ortadoğu’daki Gerilim Küresel Etkiye Dönüştü İsrail ile İran arasında son günle...

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’dan TFF’ye Acil Toplantı Talebi

Galatasaray Samsunspor Maçının Son Anları Tartışma Yarattı Trendyol Süper Lig’i...

Arda Güler ve Küçük Ela'nın Gündem Olan Yürüyüşü

Fadıl Vokrri Stadı'nda Duygusal Anlar A Milli Takımımızın parlayan yıldızı Arda...

Kısmetse Olur Cansel, Hukuki Süreç Başlattı

Kısmetse Olur: Aşkın Gücü yarışmacılarından Cansel Ayanoğlu'nun yıllar önceki gö...

Eto'o'nun Son Hali Ağızları Açık Bıraktı

Ukrayna'ya destek için oynanan özel maçta efsane futbolcular yeniden sahada boy ...

Fatma Girik'in 99 Yaşındaki Annesi Vefat Etti

Yeşilçam'ın usta sanatçısı Fatma Girik'in 99 yaşındaki annesi Münevver Ukav, Kov...

Beşiktaş'ın Kazak Yıldızı Zaynutdinov Tarihe Geçti

Beşiktaş'ın Kazak futbolcusu Bakhtiyor Zaynutdinov, milli takım forması altında ...

Galatasaray Beraberliği Atletico Madrid'i Zora Soktu

İlk 8 Hesapları Karıştı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile İstanbul’da 1...

Savcı Yavuz Engin'den İskender Büyük Repliğiyle Yanıt

Yenidoğan çetesini çökerten savcı Yavuz Engin, duruşmada sanık avukatlarından bi...

Emre Belözoğlu'ndan Fenerbahçe'yle İlgili Olay Sözler

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, katıldığı bir programda çok konu...

HÜDA PAR Yapıcıoğlu'ndan Dar Gelirliler için Öneri

Yeni eğitim ve öğretim yılı için mesaj paylaşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya ...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR