Bankalar Müşterilerine Habersiz Kart Yolluyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), ücret ve konmisyon alınan kalem miktarını 46’dan 20’ye düşürmesine rağmen, bin dereden su getirerek gelirlerini artırmaya devam eden bankaların programları vatandaşı başkaldırı ettiriyor. Son düzenlemelerle her türlü ücret, hizmet ve ürün amacıyla tüketici onayının alınması zorunluluğu getirilirken, kredi kullanan vatandaşlar sürpriz ücretlerle karşılaşmaya başladı. Bazı bankalar dosya masrafını geri alabilmek isteyen müşteriye de hesap açtırıp 50 lira işletim ücreti talep ediyor. Yeni Tüketici Kanunu’na göre ise sözleşme dışında, ek bedel istenmemesi gerekiyor.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Bazı hususi bankalar da kredi kullanan müşterilerinin aile bireylerine de kart çıkartıp, hesap açıyor. Bankaların usulsüz programlarına yönelik BDDK’ya da şikâyet yağdı. BDKK, gelen şikâyetler tarafında şube bazlı araştırma başlatıyor. Gelen şikâyetler arasında birbirinden enteresan misaller bulunuyor. H.Ç isminde bir vatandaş, 14 yaşındaki kızı adına hesap açıldığını eve gelen mektupla öğrendiğini belirterek, “Gelen yazıda, ‘müşterimizden 3 ayda bir tahsil edilen hesap işletim ücreti ekim ayından itibaren 38 lira şeklinde güncellenecektir’ yazıyordu. İlgili bankayı hem tüketici hakları derneğine hem de BDDK’ya şikâyet ettim” diye konuştu.

bankalarin-kart-oyunu-7728889_x_8764_o[1]

BAŞVURU 2 MİLYONU GEÇTİ

Bankaların kullandırdığı kredilerden dosya masrafı, komisyon gibi kesintilerin iadesi yönündeki talep patlamasıyla tüketici hakem heyetlerine uygulanan başvurular da 2 milyonu geçti. Bankaların, hizmetlerinde adil, şeffaf ve rekabetçi faaliyette bulunmaları, aldatıcı işlemler ile ilgili lüzumlu tedbirlerin alınması konusu ile ilgili da yeni düzenlemeler yapılacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR