Birinci Sınıf Kumaşlar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kumaş.

Moda kumaşı, en son moda trendlerini karşılayan giysiler yaratmak için tasarlanmış bir kumaş türüdür, bu kumaşlar genellikle kumaş tasarımında uzun yıllara dayanan tecrübesi olan sektörün önde gelen şirketleri tarafından üretilmektedir.

Bu kılavuz, kumaşlar hakkında bilgi edinmenize, farklı kumaş türlerine bakmanıza ve modaya sihirli bir dokunuş katmak için onları koordine etmenize, özel hammaddelerden üretilenlere ve bunlardan nasıl yararlanabileceğinize kadar yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Hepsi kumaş değerli dut kurdu larvası ipeğinden yapılmıştır. Bununla birlikte, her birinin tasarımınızı etkileyen kendine özgü özellikleri vardır. Doğru seçimi yapmak için, her ipek türü hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıya bakın.

Şifon:

Şifon şeffaftır, havadar, ciltte yumuşaktır, hoş bir parlaklığa sahiptir ve gözleri yatıştırır. Bu tür kumaşlar elbiselerde (düğün, konser vb.) Kullanılır ve gömlek, etek, eşarp ve birçok yaz tasarımında kullanılır.

Birinci tip kışlık giyime uygun olduğundan ağırdır ve vücuduna daha fazla hacim kazandırdığı için zayıf bir kadın tarafından giyilmesi tercih edilir.

İkinci tip, gevşek önlüklerin giyilirken daha rahat olmasını engelleyen narin kreptir, ancak kesim ve dikimde çok fazla hassasiyet gerektirir.

Krep kumaş alan moda koleksiyonunun bir parçası Krep georgette, sıkıca bükülmüş iplikler kullanılarak dokunmuştur, georgette hafif katlanmış mat bir yüzeye sahip şeffaf bir dokuma ipek kumaştır.

İpek krep kumaş ilk olarak yirminci yüzyılın başında Fransa’da tanıtıldı. O zamandan beri, özellikle akşam ve düğün giyiminde yüksek modanın bir parçası haline geldi, georgette kumaşlar bazen düz renklerde satılıyor, ancak georgette basılabilir ve genellikle renkli çiçek baskıları yapılabilir.

Yün, ipeğe benzeyen kumaşlardan biri olup koyun ve keçi yününden elde edilir.Yanma kokusu ipek gibi yanmış saç kokusuna benzer, ancak aralarındaki fark yanıkların külleridir. yünlü kumaş, ipek kumaşın külleri gibi değildir.

4- Keten, pamuktan çok daha az yanan doğal kumaşlardan biridir ve ona dokunduğunda ateşinin külleri parçalanır.

5- Bazen doğal ve sentetik kumaş şekil ve görünüm açısından ayırt etmek zordur, ancak çoğu işlem gören kumaşın kumaşının kenarı yandığında yanma sonrası bir koku bıraktığı için yanma testinde her zaman büyük farklılık gösterir. yanan plastiğin kokusu, plastik yanığı gibi yanmasına ek olarak.

TÜM KUMAŞ ÇEŞİTLERİMİZ İÇİN SAYFAMIZA GÖZ ATIN. www.kumas.org

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR