BTK’ya ilk kadın üye

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

BTK’nın kuruluşuna dair kanuna göre, biri başkan olmak üzere toplam 7 üyeden ortaya gelen Kurul’un üye sayısı, eski BTK Başkanı Tayfun Acarer’in görev süresini mayıs neticesinde tamamlamasıyla 4’e düşmüştü. En az 5 üye ile toplanabilen ve en az 4 üyenin aynı yöndeki oyuyla karar alabilen Kurul’un üye sayısı Musa Şahin ve Figen Kılıç’ın atanmasıyla 6’ya çıktı. Böylece Kurulu’un toplanabilmesi hedefiyle yeterli sayıya da son atamalarla ulaşıldı.

Telekomünikasyon hizmetleri temsilcisi olarak atanan Figen Kılıç, BTK’nın ilk kadın üyesi oldu. Böylece 2001’de Telekomünikasyon Kurulu olarak kurulan gerektiğince sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu olarak adı değişen Kurul’a ilk defa kadın üye atandı.

Figen Kılıç, 1970’de Gaziantep’te doğdu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bitiren, yüksek lisansını da Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde biyomedikal üzerine tamamlayan Kılıç, 1995’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret AŞ’de (BELBİM) iş hayatına başladı. 2010-2014 arasında Çalık Holding şirketlerinden E-Kent Ödeme Sistemleri AŞ’de Proje Yönetimi ve Yazılım Direktörlüğünü yürüten Kılıç, 2014 -2015 arasında Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ’de görev yaptı. Kılıç, proje yönetimi, test mühendisliği, süreç yönetimi konularında da özel eğitimler aldı.

– Musa Şahin kimdir?

Ankara’da 1969’da doğan Şahin, ilk, orta ve lise öğrenimine başkentte devam etti. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitiren Şahin, Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden yüksek lisans derecesini aldı. Mezuniyetinden sonra bir zaman araştırma görevlisi olarak çalışan Şahin, gerektiğince sonra ayrıntılı kamu kurumu ve özel şirketlerde yöneticilik yaptı. BTK’ya 28 Ocak 2010’da kurul üyesi olarak atanan Şahin, yine Kurul üyeliğine getirildi.

Tayfun Acarer’in görev süresinin sona ermesinin ardından, Kurul, BTK Başkanlığına vekalet eden Kurul’un 2. Başkanı Ömer Fatih Sayan ile üyeler İhsan Kulalı, Celalettin Dinçer ve Hidayet Yıldız’dan oluşuyordu.

Diğer Haberler

Kurban Bayramı İkramiyesi Belli Oldu: Emeklilere 4 Bin Lira Ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliyi ilgilendir...

Doğal Gaz Sayaçlarında Zorunlu Değişim

Eski Sayaçların Kullanım Süresi DoluyorSanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2014 ile 2...

Global Tüketim Rekor Seviyede, Petrol Fiyatları Uçacak

Uluslararası Enerji Ajansı'ndan araç sahiplerini korkutacak bir uyarı geldi. Pet...

Alanya'da Ekmek Savaşı Başladı

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar Mahallesi’nde iki market arasında ya...

Vergi Zamları Sonrası Gözler Ona Çevrilmişti

Art arda gelen vergi zamları sonrası eleştirilerin hedefi olan Hazine ve Maliye ...

Almanya'da Çiftçilerden Dev Protesto

Almanya'da çiftçiler 8 Ocak Pazartesi günü, federal hükümetin tarımsal motorin d...

Gurbetçinin "11 Ay Çalışıp 1 Ay Tatil Yapıyoruz" Sözleri Tartışma Yarattı

Gurbetçi Açıklaması Sosyal Medyada Olay Oldu Almanya’da yaşayan bir gurbetçinin...

Türkiye'nin Dev Havayolu Şirketi Atlasglobal Resmen İflas Etti

Türkiye'nin köklü hava yolu şirketlerinden Atlasglobal resmen iflas etti. 17 Haz...

BDDK, Yeni Banka Faaliyet İzni Verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 3 yeni bankanın kurulmasına onay verdi...

Benzine ve Motorine Zam Var Mı?

21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 1 lira ...

Maaştaki Artış Sonrası Emeklilerde Promosyon Beklentisi

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi, emek...

134 Yıl Önceki Petrol Haritası Gerçek Çıktı

Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit, bir asır önce başlattığı petrol arama ça...

Altında Yaşanabilecek Hareketler Sıralandı

Altın fiyatları geçen hafta ile kıyaslandığında yüzde 3'lük bir düşüşle güne baş...

"Enflasyon Bizim de Canımızı Yakıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen mitingde konuştu. Gündemine yerel...

Köfteci Yusuf Ürünlerini "Helal Sertifika" Adı Altında Satıyormuş

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listes...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR