Çevre Dostu Lise Projesi Hayata Geçiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Son dönemde çok merak edilen etraf arkadaşı lise projesinin açılış töreninde yer alan konuşmasında, okulun enerji tasarrufu gerçekletireceğini bilgi veren Bakan Albayrak “Standart bir lisenin enerji maliyeti günümüz sayısal değeri 257 milyon TL, bu projeyle eş güdümlü enerji tasarruflu lisenin ise 71 milyon TL olacağını belirtti. Çok kazançlı bir yatırım olacağına ilgi çeken Bakan Albayrak rastgele bir liseye göre harcama yönünden oldukça çok maliyeti bulunuyor bulunan lisenin 3 senede uygulanan masrafı geri kazanacağı ve kendini amorti edebileceğini belirtti.

Yüksek enerji ithalatının mühim sorunlarda bir tanesi olduğuna ilgi çeken Bakan Albayrak Türkiye’yi enerji bölümünde dışa bağımlılıktan kurtaran yatırımları anlattı. Milli Enerji ve maden siyasetine dair yatırımlardan bahseden Bakan Albayrak, “Önemli süreçler başladı. Doğalgaz bölümünde, LNG yatırımları noktasında mühim yatırımlar gerçekleştirerek arz güvenliğimizi garanti altına alabilmek amacıyla dayanıklı adımlar atıyoruz. Sahip olduğumuz kaynakları net bir biçimde alana çıkarıyoruz. Enerjide dışa bağımlılığı bitirmek amacıyla gece gündüz çalışacağız. Bu istikamette yorulmadan çalışacağız” dedi.

Türkiye enerji ticaretinde mühim bir noktaya taşıyan projelere değinen Bakan Albayrak, “Ekonominin ve sanayinin büyümesinde bu yatırımlar ülkemize doping tesiri yapacak” ifadelerini kullandı.

Geleceğin mühendislerini burada görüyorum diyerek öğrencilere seslenen Bakan Albayrak şunları kaydetti:

“TEK EKSİĞİMİZ VAR, YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ”

Türkiye’yi bir üst lige taşıyacak mühim ilerlemelere ön ayak olacaksınız. Bizim ürettiğimiz yel tribünleri dünyanın her yerinde kullanılacak. Tek bir eksiğimiz var. Yetişmiş insan gücü. O da MEB ile eş güdümlü bu alanda devrim gibi adımlar atıyoruz. Daha kaliteli ve rekabet edebilir bir sürecin arefesindeyiz. Alın terinin beraberinde akıl terini de alana koyacak, dünyaya alan okuyacak yeni genç El Cezeri’lere gereksinimiz var. Yazılacak bu hikayenin başkahramanları burada oturuyor. sizler bu başarılara talip olmazsanız bu ülkenin bu alanda başarıları olmayacak. Hedef hep yukarıları.. Cumhurbaşkanımız öyle diyor.

BAKAN ALBAYRAK’TAN ÖĞRENCİLERE SÖZ!

Cezeri 12. Yüzsenede 50’den çok makine ve robot tasarladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile eş güdümlü yanınızda olacağız. Bu okulumuzda başarılı bulunan kardeşlerimize lise ve üniversite ardından her dönemde MEB ile eş güdümlü destek olma sözü veriyoruz. En güzel olmak amacıyla elinizden gelenin en güzelsini uygulamak zorundasınız. Hedef bu olacak. Artık vasatlık yok. Sizlerden büyük beklentileri bulunan 80 milyonun sorumluluğunu her alanda hissetmek zorundasınız. Bütün bu ülkenin vebalinin omuzlarımızda olduğunu unutmayacağız. 2071 hedeflerine inceleyen sorgulayan idealist bir gençlik taşıyacak. Bir elinde taş bir elinde sopayla dış güçlerin maşası bulunan gençler istemiyoruz. Bizler amacıyladen çıkan toplumun gerçeklerine yabancı olmayan etrafsini en güzel biçimde okuyan pozitif bilimleri yakından takip eden bir gençlik istiyoruz.

BAKAN ALBAYRAK’TAN ÇEVRE DOSTU LİSE MÜJDESİ

Bakanlık şeklinde alana koyduğumuz hedeflere ulaşmanın yolunun gençlikten geçtiğini biliyoruz. İnsan kaynağının geliştirilmesi amacıyla bütün çalışmaları yürütüyoruz. İyi yetişmiş ara eleman eksikliğinin farkındayız. Teknik lise yatırımının mühim olduğunu biliyoruz ve önceliklendirmek istiyoruz. Bütün Türkiye’ye müjde vermek istiyorum: Bu okul tek olmayacak. Farklı şehirlerde benzer yatırımları atacağız. Bunun beraberinde maden teknolojileri bölümünde bütün Türkiye’de 12 lisemiz eğitime başladı. Bu okulların adedinin yükselmesi ve oldukça yeni bölümler açılmasını hedefliyoruz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR