Cimnastik Milli Takımı Bakü’ye gitti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Avrupa Oyunları’nda mücadele edecek Cimnastik Milli Takımı, oyunların uygulanacağı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, AA muhabirine, 12-28 Haziran tarihlerindeki organizasyona 3’ü erkek 4 sporcuyla katılacaklarını belirtti. Çelen, “Erkek takımındaki 3 sporcumuz da madalya umudu yüksek bulunan sporcular. Artık erkek takımıyla katıldığımız her organizasyondan madalya bekliyoruz” dedi.

Cimnastikte takımların 3’er şahıstan oluştuğunu ifade eden Çelen, “Bayanlarda tek sporcumuz var. Zaten bizim amacımız yüksek sayıyla khamle yerine madalya alabilecek sporcularla katılmak. Avrupa Oyunları, ilk kez düzenlenecek olması sebebiyle ehemmiyet taşıyor. Takımımızın madalyalarla döneceğinden şüphem yok” diye konuştu.

Milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu, ekip şeklinde madalya şanslarının fazla yüksek olduğunu dile getirdi. Erkek takımının kendini kanıtlamış sporculardan oluştuğunu kaydeden Şamiloğlu, “Üçümüz de madalya almaya gidiyoruz. Oyunlar, ilk kez düzenlenmesi sebebiyle tarihi bir ehemmiyet taşıyor. Biz de ülke şeklinde her branşta elimizden geleni yapıp, şık bir sıralama elde etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Erkek takımında yer alan Ferhat Arıcan ise son Dünya Kupası’nda ikinci olduğunu hatırlatarak, “Türk cimnastiği son dehemmiyetde şık bir hamle yaptı. Takım arkadaşlarımla katıldığımız her organizasyonda madalya alıyoruz. Avrupa Oyunları’nda şık dereceler alabilmek en büyük hedefimiz” diye konuştu.

Sporculardan İbrahim Çolak da fazla çalıştıklarını belirterek, “Bu biçimde devam edersek, ileriki dehemmiyetde de fazla şık başarılara imza atacağız” dedi.

Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak’tan meydana gelen Erkek Milli Takımı’nın yanı sıra bayanlarda Tutya Yılmaz, Türkiye’yi cimnastikte temsil edecek.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR