Denizdeki havalimanı arsa fiyatlarını artırdı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmete açılmasının sonrasında Ordu’nun Gülyalı eyaletinde oldukça evvel metrekaresi 100 liradan alıcı bulan arsaların metrekaresi, 250-750 liradan satışa sunulmaya başlandı.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerine yatırım uygulamak isteyen iş adamlarının arsa satın almakta zorluklarla karşılaştıklarını söyledi.

Bazı yurttaşların arsalarını hiç satmak istemediklerini, birtakımlarının ise yüksek fiyatla satma beklentisi ortamında bulunduklarını izah eden Şen, belediye şeklinde söz hususu sıkıntıların çözümü noktasında ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

İlk aşamada ellerinden gelenin yalnızca yatırımcı ile arazi sahiplerini buluşturmak olduğuna işaret eden Şen, “Çünkü çok işin amacıylae girdiğimiz vakit insanlar değişik algılıyor. Onun amacıyla biz bu aşamada yalnızca yatırımcı ile arazi sahiplerini buluşturuyoruz ama buradan davet yapıyorum. Yatırımcılardan rayiç değerin üstünde çok fiyat istemesinler, uygun olanı istesinler. Tabii ki hiç kimse konumunu çok ucuza vermesin. Fakat iki, üç misli fiyat da istemesin. Yoksa olduğumuz yerde kalırız” değerlendirmesinde bulundu.

“Özel sektöre yol açmalıyız”

Şen, ilçeye uygulanan devlet yatırımlarının ekonomiye oldukça çok katkı sunmasının yolunun hususi sektörün de ilçelerine yatırım yapmasından geçtiğini belirterek, her bireyin hususi sektörün önünü açmada lüzumlu hassasiyeti göstermesi lüzumluliğini vurguladı.

Havalimanı evveli ve sonrasında meydana gelen arsa fiyatları arasında uçurumlar bulunduğuna ilgi çeken Şen, “Havalimanı yapılmadan evvel burada arsaların metrekare fiyatı 75-100 lira seviyelerinde idi. Mesela oldukça evvel bin metrekare yerin fiyatı 100 bin lira ise şimdi oldu 500 bin. Hatta bin metrekare yerden 1 milyon lira isteyen var. Tabii bu aşırı yükseliş yatırımcıyı rahatsız ediyor. Sonuçta yatırımcı işin başında yüksek ödeme gerçekleştireceği amacıyla yatırımdan vazgeçiyor ya da değişik illerde oldukça az bedele yatırım gerçekleştireceği alanlar arıyor” ifadelerini kullandı.

Şen, ilçelerinde yatırım uygulamak isteyen birtakım iş adamlarının belediyeye müracaatta bulunduğunu, kendilerinin bu iş adamlarını arsa sahipleri ile buluşturmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR