Devlet Bahçeli’den HÜDA PAR’la İlgili İlk Yorum

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

HÜDA PAR’ın 14 Mayıs seçimlerine AK Parti listelerinden gireceğini açıklaması sonrasında ne diyeceği merak konusu olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sessizliğini bozdu. Bahçeli, “Hür Dava Partisi’nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir. Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur.” dedi.

14 Mayıs seçimlerine sayılı gün kalmışken HÜDA PAR yetkilileri, Cumhur İttifakı’na desteğini açıklayıp 14 Mayıs seçimlerine AK Parti listelerinden gireceklerini açıkladı. Bu gelişmenin ardından gözler Cumhur İttifakı ortaklarından MHP lideri Devlet Bahçeli’ye çevrildi.

“HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTISI OLMADIĞI AÇIKLANMIŞTIR”

Konuyla ilgili sessizliğini bozan MHP lideri, “Kılıçdaroğlu ülkemize düşmanlık besleyen zalimlerin paravan adayıdır. Son günlerde Hür Dava Partisi ekseninde temerküz ve tezahür eden sanal tartışmalar, maksatlı polemikler, Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef alan asılsız ve ahlaksız isnatlar tarafımızca dikkatle takip edilmektedir. Hür Dava Partisi’nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir. Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur. Bu hususta da ara sıra vermiş olduğu beyanlarla ‘Emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir’ görüşünü paylaşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur.” ifadelerini kullandı.

ESKİ BAKAN TANTAN’A ÇAĞRI

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Her fırsatta konuşmayı alışkanlık haline getiren Sayın Tantan’ın bu konuda sessizliğe gömülmesi, bakanlık sorumluluğunu üstlendiği dönemde Hizbullah terör örgütüne karşı hangi operasyonel faaliyetlerin yapıldığını dürüst şekilde paylaşmaktan şu ana kadar imtina etmesi doğru değildir. 57’inci Hükümet döneminde, 17 Ocak 2000 tarihinde Hizbullah’a yapılan seri ve kapsamlı operasyonlarda hunhar militanlar ve örgüt lideri etkisiz hale getirilmiştir. Beykoz vakası sonrası, Türkiye çapında icra edilen arama, kurtarma, baskın ve yakalama süreçlerinde 200’ün üzerinde mezar Hizbullah terör örgütünün hücre evlerinde tespit edilmiştir.

“HDP’NİN PKK İLE İLİŞKİSİNİ BİLMEYEN KALMADI”

Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan Hür Dava Partisi’nin ise 19 Aralık 2012 tarihinde kurulduğu bilinen bir gerçektir. Hizbullah terör örgütüyle Hür Dava Partisi arasında berrak bir ilişkiye, bu çerçevede ikna ve tevsik edici bir bilgiye bu zamana kadar tesadüf edilmemiştir. Fakat HDP’nin PKK’yla ilişkisini bilmeyen, duymayan, şahit olmayan kalmamıştır. CHP ile İYİ Parti’nin HDP’yle beraberliği eşzamanlı olarak PKK/YPG/PYD’yle birlikteliği demektir ve her şey meydandadır. HDP’nin bir defa da olsa terörü lanetlediği görülmüş şey değildir. HDP’nin bir kez de olsa PKK’yı kınadığına, aralarında hiçbir bağın olmadığını itiraf ettiğine hiç kimse, hiçbir millet evladı tanık olmamıştır.

“HÜDA PAR TERÖRÜ TÜMDEN REDDETMİŞTİR”

Ancak Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimizle paylaşmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı için bu tutum ve duruş yeterli ve değerlidir. HDP’nin PKK’yı lanetlediği, terör saldırılarını önşartsız kınadığı, teröristlerle arasına kalın duvarlar çektiği, milli birlik ve kardeşliğe şevkle hizmet ettiği vaki olursa elbette Kılıçdaroğlu’yla ittifakı makul bir çerçevede değerlendirilebilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilkeleri belli, ülküleri berrak, ahlakı ve siyaseti tertemizdir. Emel ve hedef sahibi kirlenmiş isimler önce haddini ve hududunu bilmelidir. Milli beka ve milletimizin istiklali uğruna candan vazgeçmeye hazır olan Türk milliyetçilerini terör örgütleriyle aynı hizada göstermeye siyasi ikbal uğruna bile olsa teşebbüs etmek tek kelimeyle şerefsizliktir.

“14 MAYIS’TA CUMHURUN ZAFERİ HİLAL GİBİ YÜKSELECEK”

Açık hedefimiz Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla seçilmesine çalışmak, Milliyetçi Hareket Partisi’yle Cumhur İttifak’ının milletvekili sayısının nitelikli çoğunluğa ulaştırmaktır. Elbette başaracağımızdan ve başarılı olacağımızdan en küçük şüphemiz de yoktur. Sefer bizden, zafer Allah’tandır. Gayret bizden Tevfik Allah’tandır. 14 Mayıs’ta cumhurun zaferi hilal gibi yükselecek, 29 Ekim’de de Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü iftiharla kutlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümü cumhurun muazzam diriliş ve yükselişiyle taçlanacak, Türk ve Türkiye Yüzyılının ilk adımı Allah’ın inayeti, milletimizin iradesiyle atılacaktır.

Unutulmasın ki, Cumhur İttifakı olarak, zarfa değil mazrufa baktığımız; küçük hesaplara değil büyük ülkülere kafa yorduğumuz; hezeyanla perçinlenmiş tezviratlarla değil hakikat pınarından kana kana içmenin peşinde olduğumuz muhkem bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Mart 2023 akşamı Danimarka’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve Türk bayrağına yapılan menfur saldırıyı tüm gücümle kınıyor, aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin mübarek Ramazan-ı Şerif’ini bir kez daha tebrik ediyorum.”

Diğer Haberler

Suriye’de Yeni Para Birimi Dönemi Başlıyor

Ekonomide Tarihi Adım Suriye Merkez Bankası Başkanı Abdülkadir el Hasriya, ül...

Trump ile Musk Arasındaki Gerilim Yükseliyor

ABD Başkanı Trump ve Elon Musk Arasındaki Vergi Tartışması Alevlendi ABD Başkan...

Avrupa Parlamentosu ABD Ticaret Anlaşmasını Askıya Aldı

Süreç Belirsizliğe Girdi Avrupa Parlamentosu, ABD yönetiminin Grönland’a yöneli...

Dünya Genelinde Sistemler Çöktü

Dünya genelinde internet sistemlerinde büyük bir arıza yaşanıyor. Teknoloji şirk...

Polis Memurunun Şehit Olduğu Kazada Sürücü Alkollü Çıktı

Diyarbakır'da dün polis memuru Kemal Güleç'in şehit olduğu kazada, yan yoldan hı...

2026 Dünya Kupası Kurasında Türkiye'nin Muhtemel Rakipleri Belli Oldu

Milliler Play Off’u Geçerse D Grubunda Mücadele Edecek...

Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Öldürüldü

38 yaşındaki Gelecek Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine E...

Kırmızı Et'te Cezalar Başlıyor

Kırmızı et sektöründe yaşanan ciddi fiyat artışları gündemden düşmezken Rekabet ...

Ardahan Dahil 5 Seçim Çevresi için İptal Kararı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin sonuçlarına birçok yerde itiraz edildi, b...

2024 Resmi Tatil Takvimi Belli Oldu

2024 yılı resmi tatil takvimi açıklandı. Senenin ilk resmi tatili pazartesi günü...

Fenerbahçe Olağanüstü Kongresinde Seçim Gerginliği Yaşandı

Fenerbahçe Spor Kulübünün idari geleceğini tayin edecek olan olağanüstü seçimli ...

Mauro Icardi'den Ayrılık İddialarına Sert Tepki

Ayrılık Haberlerine Sosyal Medyadan Yanıt Galatasaray’ın golcü yıldızı Mauro Ic...

Rusya'nın Avrupa Planlarında Baltık Ülkeleri İlk Sırada

Rusya’nın Askeri Takvimi Öne Çekildi Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kiril Bu...

"Enflasyon Bizim de Canımızı Yakıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen mitingde konuştu. Gündemine yerel...

Konteyner Şiddetli Fırtınanın Etkisiyle Yola Savruldu

Hatayda Seyir Halindeki Tırın Dorsesinde Bulunan Konteyner Şiddetli Fırtınanın E...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR