Diyarbakır’a Yeniden Turist Gelmeye Başladı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyarbakır’da sular durulmamış ve geçen yıldan itibaren çatışmalı bir bölge söz hususu olmuştu. Süren çatışmalı bölge nedeniyle kenti resmen kaçarcasına bırakan turistler, huzur bölgeının oluşmasıyla birlikte tarihi şehre yine yönelmeye başladı. Önceki senenin ilk dört ayına göre yabancı turist adedinda %300, yerli turist adedinda %150’ye varan bir çoklık sağlandı.

 TURİSTLERİN BU YIL DİYARBAKIR’I TERCİH ETTİ

Çatışmaların 2016 seneninın ikinci döneminin sonrasında bitmesi ve sonrasında uygulanan huzur bölgeı meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz senenin ilk 4 ayına göre bu senenin ilk dört ayında yabancı turist adedinda yüzde 300’e varan bir artış yaşandı. Gelen turistlerin en az bir gece Diyarbakır’da konakladığı düşünülünce rakam yüzde 500’leri buldu.

Yabancı turist adedi da, geçen senenin ilk 4 ayına göre bu senenin ilk 4 ayında yüzde 150’ye varan bir artış yaşandı. Yine konaklama hesaba katıldığında bu miktar yüzde 300’leri buldu.

“TUR ŞİRKETLERİ YENİDEN DİYARBAKIR ŞEHRİNE TURİST SEFERİ BAŞLATTI”

Şehire gelen turist ve uygulanan çalışmalarla alakalı olarak bilgi yayınlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bölge Başkanı Mehmet Akyıl, 2015’in bitiminden 2016’nın başlangıcına kadar Diyarbakır’da olumsuz bir durumun oluşabileceğini söyledi. Akyıl, “Haliyle turist manasında çok ciddi bir kaybımız oldu. Ancak 2017 ile birlikte Diyarbakır’da huzur bölgeı oluştu. Turistler gelmeye başladılar. Bizler de Diyarbakır’a tur operatörlerini getirmeye başladık. Operatörler de gelip huzur içerisinde Diyarbakır’ı gördüler ve aslında inandılar. Bunun sonrasında yeniden Diyarbakır’a turist yollamaya başladılar. Haliyle kıyaslama yaptığımız vakit çok ciddi bir fark olduğunu görebiliyoruz.  Onları da koyduğumuz vakit yüzde 100’den çok bir yükselişin olduğunu görebiliyoruz. Yabancı turist miktarı çatışmalı bölgeda neredeyse bitmişti Şimdi yabancılar da gelmeye başladı” olarak konuştu.

“DİYARBAKIR’DA OTELLERİN ÇOĞUNLUĞU DOLDU”

Şehirde etkinlik yürüten Liv Süit Otel Genel Müdürü Ferman Zaman ise, 2016’nın o çatışmalı vakitıyla bu senenin ilk vakitları hesaba katıldığında arada uçurumun olduğunu belirtti. Zaman şunları ifade etti:

“Ortalama yüzde 75 miktarında bir fark bulunuyor. İlimiz çok şık, peygamberler kenti, bu şıklikleri turizm yönünden değerlendirmemiz lazım. Biz Diyarbakır’a oldukça çok turist gelmesini seçim ederiz, bölgemizde turizm ile alakalı çok şık gidişat var. Devletimiz valilik hep eş güdümlü çok şık çalışma içerisindeyiz. Biz inanıyoruz ki çok oldukça şık olacak. Otellerimizin doluluk miktarı değişiyor, yüzde 50-80 arasında bir miktar var. Biz yüzde 80 ile gidiyoruz, geneli yüzde 70 ve üstünde. Beklentimiz kentimize oldukça çok turist ağırlamak, inanıyoruz ki bu huzur içerisinde her şey gerçekleşecek.”

Diğer Haberler

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı Masrafa Soktu

Türkiye'nin son zamanlardaki savunma sanayi atağı komşuyu harekete geçirdi. Yuna...

Suriye’de DEAŞ Saldırısı Sonrası Washington’dan Sert Mesaj

Saldırıda ABD Kayıpları Suriye’de DEAŞ mensubu bir teröristin düzenlediği silah...

Orkun Kökçü Transferi Taraftarı Çıldırttı

Yeni Transfer, Başkan Adalı ile İstanbul’a Geliyor Beşiktaş’ın Benfica’dan tran...

Plajda Manzaranın Tadını Çıkarırken Yıldırım Çarptı

Kolombiya'da gittiği plajda manzaranın tadını çıkarmak isteyen genç kadın, yıldı...

Bakan Şimşek: Suudi Arabistan'a Turist Götürebiliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'ın iddialı turizm hedefle...

Fenerbahçe, Victor Osimhen'e Teklif Yapacak

Galatasaray'ın bonservisini alma hesapları yaptığı yıldız golcüsü Victor Osimhen...

AK Partili Çelik'ten Mansur Yavaş'a Sert Tepki

MYK toplantısının ardından konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sürecinde ...

Kılıçdaroğlu'nun Yerine Kim Geçsin?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından eleştiri oklarının hedefi olan Kılıçdaroğlu'...

Hayatını Kaybeden Aydemir Akbaş'ın Vasiyeti Ortaya Çıktı

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Yeşilçam'ın usta isimlerinden Aydemir Akbaş...

Kadir Doğulu, Sezer Çakır Aşkı Gerçek Mi?

Kadınlarla görüntüleri çıkan Kadir Doğulu ile yasak aşk yaşadığı hatta imam nika...

Böcek Ailesinin Ölümünde Otopsi Raporu Gerçeği Ortaya Koydu

Adli Tıp Kurumu Fosfin Gazını İşaret Etti İstanbul Fatih’te tatil için konaklad...

Arda Güler, Real Madrid'e Resmen İmza Attı

Son dakika: Arda Güler, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşmeye resmen imza attı. Ba...

Usta Oyuncu Tanju Tuncel Hayatını Kaybetti

Sayısız dizi ve film projesinde yer alan usta oyuncu Tanju Tuncel, 83 yaşında ha...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Mesajı

Ortak Paylaşım Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammıyla i...

Trump Komşu Ülkeyi Almakta Kararlı

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'nın ABD sübvansiyonları olmaksızın varlığını sü...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR