Dolardaki Düşüş Devam Edecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dolar Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine indi. Dolardaki düşüş dolar yatırımcısını korkuttu. Dolar 1,78 TL seviyesinden ABD ekonomisinden gelen veriler sonucu iyileşerek şubat ayından bu yana 1,82 TL seviyelerine kadar gelmişti. Ancak, geçtiğimiz günlerde açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanması ve beklentilerin altında gelen bu veri doların düşmesinde etken oldu. Doların düşmesindeki bir diğer etken TL’nin değer kazanması olarak gösteriliyor.

Dolarda Düşüş Devam Edecek mi?

Dolardaki düşüş devam edecek mi sorusu en çok merak edilenler sorulardan biri. Önümüzdeki aylar için kesin birşey söylemek mümkün değil. Ancak, uzun vadede doların tekrar yükselmesi ve yıl sonuna kadar 1,89 tl ye kadar gelebilmesinin mümkün olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. 10 nisan 2013 çarşamba günü açıklanacağı söylenen FED toplantı dayanaklarınında doların düşüşünü durdurmaya yeteceği düşünülüyor. Ancak, toplantı sonucunda olumsuz açıklamalar yapılması doların küresel piyasada düşüş trendine girmesi ihtimali olarak görülüyor.

Yinede, bu olumsuzluğun yaşanması ve doların düşüşe devam etmesi düşük ihtimal olarak görülüyor ve doların en kötü ihtimalle 1,78 tl seviyesinde kalması ve istenilenlerin olması durumunda tekrar 1,82 tl seviyesi ve üstünü zorlaması bekleniyor. Destek seviyesi olarka 1,7870 tl olarak görülen dolarda zaman zaman tepki alımları geliyor. Ancak, küresel piyasada dolar alımları azaldığı için düşüşler yaşanabiliyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR