Edremit Körfezi Eylül’ün Ortasında Bile Dolu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Havaların serinlemeye başlamasıyla her sene ağustos ayının sonundan itibaren boşalmaya başlayan Kuzey Ege’nin mühim turizm merkezlerini barındıran Edremit Körfezi’nde, hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi tesislerdeki doluluk oranlarını yüzde 60’ın üstüne çıkardı.

TURİZMCİLER MEMNUN

Ayvalık, Altınoluk, Akçay, Güre ve Ören gibi turizm merkezlerinin varolduğu Edremit Körfezi’nde turizmciler, eylül ayının ortalarına gelinmesine karşın yaşanan bu yoğunluktan son derece memnun.

Bölgede geride bıraktığımız haftadan bu yana hava sıcaklıklarının 30 derecenin üstünde olması birtakım dönemler 35 dereceye ulaşması, bu sene tatilin uzamasını sağladı.

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yahya Yavuz, konaklamalı turizm işletmelerindeki doluluk oranlarının halen yüzde 60’ın üstünde olduğunu söyledi.

“PLAJLARIMIZ DOLUYOR”

Tatilcilerin, körfezde eylülün tadını çıkardığını dile getiren Yavuz, şu şekilde konuştu:

“Edremit Körfezi, bu sene altın dönemini yaşıyor. 30 Ağustos ve Kurban Bayramı’nı da amacıylae alan 10 günlük tatil, sıcaklarla uzayan tatil, yüzümüzü güldürdü. Geçen sene FETÖ’nün vuruş girişimi sebebiyle sezon başlamadan bitmiş ve turizm işletmecileri sezonu kötü kapatmıştı. Önceki sezonlarda ise bu dönemde böylesine doluluk seviyesine hiç ulaşmadık. Eylülde doluluk oranlarımız genellikle yüzde 40’ın altında olurdu. Bu sezon beklentilere ulaşıldığı gözleniyor. Normalde bölge ağustos ayının sonundan itibaren boşalmaya başlar, eylül ile sessiz olurdu. Sonbahar mevsiminin başlangıcı bulunan eylülün ortasına geldik ve halen tesislerimizde canlılık var, plajlarımız doluyor.”

SICAKLIKLAR TATİLİ UZATTI

Yavuz, bölümde hava sıcaklığının 35 derece seviyesinde seyretmesinin tesislerdeki yoğunluğu etkilediğini belirterek, “Sıcaklar tatili uzattı. Bölgede 130 bine yakın yazlık konut var ve halen mühim bölümü dolu. Sadece otel ve pansiyon işletenlere değil, tatilin uzaması esnafa da yaradı. Son senesinin en şık sezonunu geçirdik diyebiliriz. Önümüzdeki sene yaz sezonu dışında bölgemize yabancı turistleri de getireceğiz. Çalışmalarımız sürüyor.” ifadesini kullandı.

Almanya’nın Köln kentinden Edremit’in Altınkum Mahallesi’ne tatil amacıyla gelen Emrah Yılmaz, 4 hafta evvel yaklaştığını ve hiç ayrılmayı istemediğini söyledi.

Havaların şık gittiğini bu yüzden eylül ayında halen bölgenin kalabalık olduğunu bildiren Yılmaz, “Körfez, eylülde oldukça bir şık oluyor. Sıcaklıklar istenilen düzeyde oluyor ve bölgenin tadı bu ay oldukça şık çıkartılıyor.” dedi.

“SEZON DEVAM EDİYOR”

Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Hatice Arga ise yaz günlerini aratmayan sıcak havaların, tatilcilerin geri dönüşünü ertelettiğini, bölümde bu sezon tatilin uzadığını kaydetti.

Halen tesislerin yarısından fazlasının dolu olduğunu dile getiren Arga, “Tatilciler bölgemizde kalmaya devam ediyor. Sezon devam ediyor, yaz tatili sürüyor. Otellerimizde doluluk oranları, bugünlere göre fazla şık.” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR