Emekliye Promosyon için Sona Gelindi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

“Yaklaşık 11 milyon emekliyi ilgilendiren bankaların maaş promosyonlarında mühim bir adıma gelindi.”

Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanlığı yönünden yürütülen pazarlık sürecinde asgari ödeme tutarını tespit etmek amacıyla bankalarla sıkı bir pazarlık yürütülüyor. star’dan Ercan Baysal’ınhaberine göre, pazarlık masasına 3 sene amacıyla 200 TL ile oturan bankaların rakamı 300 liranın üstüne çıkardığı öğrenildi.

Bakanlık ise öncelikli şeklinde rakamın 500 liranın altına düşmemesini planlıyor. Ardından rakamın 500 liranın üstüne çıkarılması hedefleniyor.
Bankalarla uygulanan her toplantıya uyuşma sağlanacak şekliyle girdiklerini ifade eden Bakanlık kaynakları “3 sene süre ile bir emeklinin maaşının aynı banka yönünden ödenmesindeki taban fiyatı belirlemeye çalışıyoruz.

emekliye-promosyon-20151002190831[1]

Bankalar kıyasıya rekabet etse de bizim amacımız emeklinin 1 lira oldukça çok promosyon alabilmesi amacıyla pazarlık sürecini yönetmek. Bunun amacıyla asgari bir rakamı belirleyip üzerindekini bankaların kendi arasındaki rekabetine bırakmak” dedi.

FİYAT FORMÜLÜ İŞLEYECEK

Edinilen verilere göre bankalar ile uygulanan pazarlıkta taban fiyat formülü işletilecek. Mesela belirlenecek 500 liralık rakamı tüm bankalar asgari fiyat şeklinde uygulayacak. Bankalar oldukça çok emekliye maaş ödeyebilmek hedefiyle ilaveten kendi arasında sıkı bir rekabet süreci işletecek.

Sosyal emniyet eksperleri bankaların ‘500 TL + bir çeyrek altın’ gibi cazip kampanyalar ile 11 milyon civarındaki emeklinin maaşı almak amacıyla kıyasıya bir rekabet yürütebileceğini ifade ediyor.

Özel ve kamu bankaları ile ayrı ayrı yürütülen görüşmelerde Çalışma Bakanlığı’nın yanı sıraSosyal Emniyet Kurumu (SGK) bürokratları da yer alıyor. Asgari promosyon tutarına dair uyuşma yapmayan bankalara emekliler yönlendirilmeyecek.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR