Esed’den iftar saatinde ‘varil bombalı’ saldırı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Esed rejimi, 3 yıldan bu yana kara ve havadan ağır silahlarla hücumlar düzenlediği Halep’te, ramazan ayında hücumlarını genelde iftar vakitlerinde sivil yerleşim yerlerine yoğunlaştırdı.

Rejime ait harp uçakları ile helikopterler Halep’te muhaliflerin kontrolünde bulunan yerlerdeki toplu ulaşım yerleri, hastane, okul ve ramazan ayının gelmesi ile eş güdümlü camilere yoğun bir biçimde saldırmaya başladı.

Esed güçlerinin genelde iftar saatlerinde yerleşim yeri ile camilere düzenlediği hücumlarda büyük sivil kayıpları yaşanırken, harp uçakları da elektriğin olmadığı bölgelerde jeneratörlerle aydınlatmayı gerçekleştiren yerleri belirleme ederek halka hücumyor.

Halep’in Hıreytan Beldesi’nde yaşam sürdüren bölge vatandaşlarından Ebu Abdurrahman, AA muhabirine, harp uçaklarının gece ışığı açığı ve farı açık bölgelere vakum bombasıyla saldırdığını söyledi.

“Rejim bu ramazan ayını da bizlere zehir etti”

Kardeşinin ve yeğenlerinin hücumlarda yaralandığını ifade eden Abdurrahman, “Saldırıda bir fazla insan yaşamını yitirdi. İftar saatlerinde atılan varil bombalarının ardındannda her yer harabeye döndü. Benim oğlumda yıkıntı altında kaldı. Enkaz altında cansız bedenleri arıyoruz. Rejim bu ramazan ayını da bizlere zehir etti. Bizleri evlatlarımızdan etti. Allah’ından bulur inşallah” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Samir Ebu Ahmed de harp uçakların bulundukları bölgeye her gün hücum düzenlediğini belirterek, rejimin bulundukları bölgeye her gün hücum düzenlediğini, yaralılar sivil savunma ekipleri sayesinde yıkıntı altında çıkartıldığını anlattı.

Abu Faiz ise harp uçaklarının iftar ardından Hıreytan beldesindeki yerleşim yerlerine hücumlar gerçekleştirdiğini kaydederek şunları söyledi:

“Rejim iftardan sonra yerleşim yerine hücumyor. İftardan sonra herkes evinde oturuyor dinleniyor. Bu ramazan ayında şu iftar vaktinde neyimiz var ki bize hücumyor rejim onu bilmiş değiliz. Rejim evinde oturan halka ve camilere gidenlere iftar ardından hücumyor. Bizi bir bir öldürene kadar evlerimizden çıkmayacağız. Esed ne uygulamak istiyorsa da yapsın. Nereye gidelim, ülkemiz bütün ülkelerden oldukça iyidir. Esed masum insanların kanı üstünde bayram yapsın.”

Sivil savunma ekibinden Mervan Şefik de rejimin Halep’te iftar saatlerinde sivil yerleşim yerine ramazan ayı süresince saldırdığını ve hücumlara da devam ettiğini kaydetti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR