Fettah Tamince: Kimse Kafamızı Öne Eğdiremez

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, son dönemlerde turizmde umutsuzluk, bezginlik bulunduğunu gördüğünü gerçekten bu kadar kötü bir hal olmadığını ya da bu kadar kötüye gidilmediğini söyledi. Kötümser olmaya lüzum olmadığını ifade eden Tamince, “Gündem süreki bir haberle değişiyor. Terör ve emniyet bozukluğu var. Coğrafyamız da çok basit değil. Ama yaşam devam ediyor. İnsanlar seyahat etmeye devam ediyor. Bizim buna mahkum olmamamız lüzumiyor. Bunların üstesinden çok rahat gelebiliriz. Yeter ki biz kafayı eğmeyelim. Yolumuza devam edelim. Ümitsiz olmayalım. Yarın ne olacak demeden, yarın ne yapacağımızın gayreti içerisinde olalım” dedi.

‘EYVAH TURİZM BİTİYOR’

Dünyada en istikrarlı sektörlerden birinin turizm bulunduğunu anımsatan Tamince şunları söyledi: “Şu anda dünyanın bir numaralı sektörü turizm. Dünyada seyahat edenlerin adedi ve harcamaları artıyor. İnsanların seyahat etme özgürlüğünü elinden almadığınız prosese insanlar seyahat etmeye devam edecek. Bugün çoğu ülkede iç savaşlar, isyanlar var. Bölgemizde yasadışı oluşumların tesiri büyük. IŞİD gibi bir tehlike oluştu. Hiç bir inançta karşılığı olmayan çok değişik uygulananmalar var. Türkiye’de ve etrafında meydana gelen bu haller nedeniyle bir turizmci olarak sık sık, ‘Eyvah eyvah, vah vah turizm çok kötü, bitti. Tanrı yardımcısınız olsun. Turizmi nasıl kurtaracaksınız, kendiniz nasıl kurtaracaksınız’ gibi sorularla karşı karşıya kalıyorum. Biz de, ‘Turizm şık olacak. Fakat büyüttüğünüz kadar büyük problemler yok’ diyoruz. Turizm kuşkusuz konuştuğum problemlerden etkileniyor. Fakat başka sektörler de etkileniyor. Bu işler geçici. Madrid’te, Paris’te, Brüksel’de patlamalar oldu. Fakat şunların hepsi geçiyor. Burada şimdi sorsam ‘Paris saldırısında kaç şahıs öldü’ diye pek çok şahıs bilmez. Maalesef şunlar çok acele unutuluyor. Keşke unutulmasa.”

unlu-is-adamindan-cok-ses-getirecek-sozler_x_8317982_4546_z5[1]

ÇİÇEK VE ÇOCUK MESAJI

Yılda bir milyon turist ağırladıklarının altını çizen Fettah Tamince, “Gerekirse misafirlerimizi yine arayacağız. Fakat ‘biz oldukça güvenlşıkz, garati veriyoruz’ demeyeceğiz. ‘Bu sene bahçemizi oldukça da şıkleştirdik, mutfağımızı yeniledik’ diyeceğiz. Olaylar ne kadar dillendirilirse, ne kadar çok panik olursak o kadar etkileniriz. Bu süreci hükümet ve hususi sektörün eş güdümlü kurgulaması lüzumliliğini düşünüyorum. Artılarımızı ön plana çıkarmalıyız. Önümüzdeki aylarda Antalya’da dünyanın en şık ilişkisine sahip bulunan Expo düzenlenecek. 23 Nisan’da başlıyor. Antalya 6 ay süresince ilişkisi ‘çiçek ve çocuk’ bulunan bir Expo’ya ev sahipliği yapacak. Çiçek ve çocuk o kadar kuvvetli mesajlar ki. Çiçek ve çocuğun bulunduğu yerde terör akıllara gelmez. Türkiye’nin turizm çeşitlendirmesi adına uygulanan en büyük yatırım. Dünyanın yüzlerce üklesinde çiçek geldi ve çocuklar gelecek” dedi.

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Bu ülkenin geleceğine inandıklarını ifade eden Fettah Tamince, “Ülkemiz turizmde tarih yazdı. Biz de Rixos olarak, Türkiye’den çıkan çok mühim bir konaklama markası olduk. 10 ülkede faaliyetimiz var. İnşallah önümüzdeki 5 senede da 30 ülkeye çıkacağız. Yaşam da, yatırım da devam ediyor. Abu Dabi ve Maldivler’de çok hususi tesisler yapıyoruz. Türkiye’de ve dışarıda fırsatları kolluyoruz. Çünkü bu yaşananla geçici. Yatırıma devam etmelşıkz” dedi.

DOLULUĞUMUZ YÜZDE 65’E İNDİ

Fettah Tamince, “Bir gazetede boş 5 senedızlı tesisler anlatılıyordu. Bir masaya iki garsonun baktığından bahsediliyordu. Habercisiniz yaparsınız. Ama ben de diyorum ki. Bire bire inersek birtakım tesislerimde işlerimin şık bulunduğunu söylerim. Yüzde 10 turist adedi düştü diye batılır mı? Yüzde 20 ile de batılmaz. Türkiye’nin en büyük turizm yatırımcılarından birşıkm” dedi. Kendi otellerindeki doluluk oranlarının nasıl bulunduğunu sorduğumuz Tamince, “O kadar dramatik bir düşüş yok” olarak cevapladı. Toplantının yapıldığı Rixos Pera Oteli’ndeki doluluğu sorduğumuz Tamince şu şekilde cevapladı: ” Geçen sene doluluğumuz yüzde 80 civarındaydı. Şu anda ise yüzde 65 civarında.”

1.2 MİLYARLIK YATIRIM MAYIS SONU AÇILIYOR

Mayıs sonucunda Antalya’da ‘Efsaneler Diyarı’ adlı bir tesis açacaklarının verisini veren Fettah Tamince şunları söyledi: “1.2 miyarlık yatırım yapıldı. Yüzde 99’u bitti. Hala 4 bin insan çalışıyor. Sadece bir otel değil. Park ve oteli bir arada inşa ettik. İçin de su parkı da var, AVM’de. Bu tesis, ülke turizmine çok büyük değer katacak. ‘Bir türlü başlayamadığı projesine ortak buldu’ deniyor. 1 milyon metrekare alan inşaat yaptık. Projeye ortak olmak isteyen yabancı kuruluşlar var. Biriyle de görüşmelerimiz ilerliyor. Bitmediği amacıyla ikimiz de açıklamıyoruz.”

BETON YIĞINI YAPMAYACAĞIZ

İstanbul Haliç’teki projeleri ile de bilgi veren Fettah Tamince, “İhaleyi aldığımız 3 seneden bu yana, bir gün bile kaybetmeden çalışıyoruz. O gün de bize sordular. ‘Buraya ne yapacaksınız’ diye. Ben de o vakit şu şekilde demiştim: “Ne yapacağımı bilmiyorum ama ne yapmayacağımı biliyorum.’ 8 bin 500 senelik tarihi bulunan bir yer. Tarihi binaları koruyacağız. Kesinlikle beton yığını yapmayacağız. 2-2.5 milyar TL’lik yatırım olacak” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR