Halit Ergenç Bölüm Başına ne kadar alıyor?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Son yıllarda dizi sektörü sinema ve tiyatronun önüne geçerken oyuncular dizilerde rol kapmak için sıraya girmiş durumda. Birçok başarılı ve tutan dizinin oyuncuları birkaç bölümde servet yapabiliyor. Dizi oyuncularının bölüm başına aldıkları ücreti duyduğunuzda dudaklarınız uçuklayacak.

Öncelikle dizi oyuncularının bölüm başına aldık ücretler için Halit Ergenç ile başlayalım. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Sultan Süleyman rolünü oynayan Halit Ergenç dizide bölüm başına tam 60 bin tl alıyor. Bir memurun 3 yıllık maaşını haftada kazanan Halit Ergenç’in eşi Bergüzar Korel’de bölüm başına 30 bin tl kazanıyor. Bu demek oluyor ki Halit Ergenç ayda 240 bin tl ve eşi Bergüzar Korel ise ayda 120 bin tl kazanıyor.

Halit Ergenç’in ayda kazandığı 240 bin tl bir memurun 12 yıllık kazancı. Asgari ücretle çalışan bir işçiyi hesaplamak gerekirse 30 yıl boyunca asgari ücretle çalışan bir kişi Halit Ergenç’in bir aylık kazancına ulaşabiliyor. Bu şekilde hesapladığımızda dizi oyuncularının bölüm başına aldığı ücretler gerçekten çok fazla. Ancak dizi oyuncularının hayatları ve yaşam şekillerini düşündüğümüzde aldığı ücretlerin yeterli olduğunu düşünebiliyoruz. Dizi oyuncuları tanınmaları nedeniyle her yerde yemek yiyemiyor ve her yerde tatil yapamıyor. Buda özel ihtiyaçları doğuruyor. Tabi bölüm başına 60 bin tl yinede iyi bir rakam.

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin Cemile ise geçtiğimiz günlerde tam 1 milyona ev aldı. Ayça Bingöl Öyle bir geçer zaman ki dizisinde oynadığı cemile karakteri için bölüm başına 20 bin tl alıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR