Hamzaoğlu: 14 yabancı sonunuz olabilir

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ileriki sezon uygulanacak 14 yabancı oyuncu kontenjanının doğru kullanılmaması durumunda grupların, büyük problemler ile karşılaşabileceğini söyledi.

Galatasaray Dergisi’ne röportaj veren Hamzaoğlu, yabancı oyuncu kuralı, aktarma politikası, kulübün hedefleri ve futbolcular ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başarıyı, “kulübü parasal anlamda sıkıntıya düşürmeden ulaşılan şampiyonluk” şeklinde tarifleyen Hamzaoğlu, mali yapıya ideal aktarma yapılması gerektiğin altını çizdi.

Hamzaoğlu, “Yoksa biz kulübü 100 milyon avro borca sokmuşuz, şampiyon olmuşsak bu benim amacıyla başarı değildir. Ben kulübümün parasal anlamda sıkıntıya girmeden yaptığı aktarmale şampiyonluk yaşamışsam, başarıyı yakalamışımdır ama bu hale doğru ya da hatalı demiyorum. Bu yalnızca bir tercihtir” ifadelerini kullandı.

“Yıldız aktarmae” nasıl baktığı sorulan Hamzaoğlu, “Bizim yıldızlarımız var. Benim amacıyla grup olgusu fazla önemli. Transfer yapacaksak, bize uyum sağlayabilecek, grupa değer katacak oyuncular olmalı. Bulabilirsek, grupa katarız yoksa yolumuza devam ederiz. Önemli bulunan grup olgusunu kaybetmeden, seviyeyi artırmak” değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaoğlu, “Gelecek sezondan 14 yabancı hakkı tanınacak. Türk futbolunu nasıl bir ileriki bekliyor?” sorusuna ise “14 yabancı hakkı şık ama nasıl değerlendirdiğinize bağlı. Yine umarsızca para harcayıp, oynatamayacağınız oyuncular alır ve o oyunculara garanti para verirseniz bu sonunuz da olabilir” yanıtını verdi.

Takımların, akıllı hareket etmeleri durumunda ise yabancı oyuncu statüsünü avantaja dönüştürebileceğine işaret eden genç teknik adam, “İhtiyacınız kadar yabancı alıp ve doğru oyuncuları aktarma ederseniz, bu elinizi güçlendirir. Şu anki durumda, elinizde şık yabancılar olabiliyor ama yabancı sınırlamasından ötürü oynatamıyorsunuz” diye yorum yaptı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR