Hulusi Akar Şırnak’ta Çatışma Bölgesinde

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bölücü terör teşkilatı PKK’ya yönelik operasyonların yapıldığı Şırnak’a geldi. Operasyonlara dair brifing alan Orgeneral Akar, birlikleri denetliyor.

ŞIRNAK VALİSİ KARŞILADI

Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile helikopterle 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına geldi. Akar ve beraberindekileri Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve başka yetkililer karşıladı.

ŞEHİT İÇİN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI

Komuta kademesi, Şırnak’taki operasyonda şehit bulunan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has amacıyla tümende düzenlenen törene katıldıktan sonra karargaha geçti.

Orgeneral Hulusi Akar Şırnak’ta Birlikleri Denetledi
Fotogaleri: Orgeneral Hulusi Akar Şırnak’ta Birlikleri Denetledi

genelkurmay-baskani-hulusi-akar-sirnak-ta-7983037_6503_m[1]

BRİFİNG ALDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonlara dair brifing aldı. Brifingin sonrasında tümen komutanlığından ayrılan Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, birliklerde denetlemelerde bulunuyor.

PKK’YA HAVA OPERASYONU

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak’taki Zap ve Hakurk mekanlarındaki PKK’lı teröristler yönünden kullanıldığı belirleme edilen barınak ve silah mevziilerinin dün düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.

BARINAK VE MEVZİLER YERLE BİR EDİLDİ

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak’ın Zap ve Hakurk yerlerinde bölücü terör teşkilatı mensubu teröristlerce kullanıldığı belirleme edilen barınak ve silah mevziilerin düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.

69 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı’ndan uygulanan açıklamada, Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda, 14 bölücü terör teşkilatı mensubu terörist tesirsiz duruma getirildiği belirtilerek, operasyonda, toplam tesirsiz duruma getirilen terörist 69 bulunduğu kaydedildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR