İçki İçtikten Sonra Oruç Tutulur Mu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yüce Allah alkollü içecekleri dinen haram kılmış ve yasaklar arasında göstermiştir. Uyuşturucu maddelerde bu yasaklar arasında yer almaktadır. Aslında alkollü içeceklerin dinen haram olmasının sebebi ise uyuşturması ve akli dengenin kaybedilmesidir. Yani sarhoş olan bir kimse hangi şekilde olursa olsun günaha girmiş sayılır.

İçki İçen Oruç Tutabilir mi?

Ramazan ayının gelmesiyle herkes oruç tutmaya, namaz kılmaya başladı. Bazı rivayetlere göre alkollü içki içen bir kişi 40 gün boyunca oruç tutamaz ve namaz kılamazmış. Bu düşünce tamamen yanlıştır. Ramazan ayı gelmeden son birkez daha içki içeyim Ramazan’a öyle gireyim düşüncesi tabi ki yanlıştır. Ancak, Ramazandan önce alkol aldığı için oruç tutulamaz yada namaz kılınamaz diye bir kayde yoktur. Akli dengesi yerinde olan herkes oruç tutabilir ve namaz kılabilir. Ancak şunuda unutmamak gerekirki alkollü içkiler akli dengenin kaybolmasına sebep olduğu için haram sayılmıştır. Bu yüzden kesinlikle alkollü içki ile birlikte oruç yada namaz ibadetini yapmamalıyız. Özellikle mübarek ramazan ayında alkol almak çok büyük günahlara vesile olacaktır. Çünkü, ramazan ayı aslında insanların kendini kısıtlaması, günahlardan arınması ve tüm yanlışlardan en azından 1 ayda olsa uzaklaşması anlamına gelmektedir.

Hem İçki Hem Oruç Birarada Olmaz!

Sonuç itibariyle içki içtikten sonra oruç tutulur mu yada namaz kılınır mı? sorusunun cevabı şöyle olacaktır. İçki içmek ibadeti engellemez. Yani gece içki içmiş olan biri gerçekten tövbe ederek diğer gün oruç tutabilir yada namaz kılabilir. Ancak, hem içkimi içerim hem ibadet ederim düşüncesi çok yanlış olacaktır. Bu yüzden eğer içki içilmiş ve pişman olarak ibadet yapılmak istenmişse olabilir ancak hem içki içerim hemde ibadet ederim yanlış olacaktır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR