İp Sorgulama ve İp Değiştirme

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

IP adresi yani Internet Protocol Adress, bir aygıtın internete bağlanma aşamasında TCP/IP protokolünü kullanan paket anahtarlı ağlara bağlı cihazların birbiri arasında veri alışverişinde bulunmak için kullandıkları adrestir. IP adresi içerisinde birçok farklı bilgiyi içerebilir. Bu bilgilerden hiç şüphesiz en büyüğü lokasyon yani yer bilgisidir.

IP Sorgulama

IP adresi sorgulamanın en pratik yöntemi, internet üzerinde yer alan IP adresi sorgulama araçlarını kullanmaktır. Bu web siteleri aracılığıyla tek bir tıklama ile gerçek IP adresinizi öğrenebilmeniz mümkündür. Ayrıca işletim sistemi içerisinden de yine bazı özel komutları kullanarak IP adresinizi sorgulayabilmeniz mümkündür.

IP Değiştirme

Bir cihazın IP adresini değiştirmenin en kolay yolu modemin tamamen kapatılıp, daha sonra tekrardan devreye sokulmasıdır. Bu sayede IP adresiniz yenilenecek ve yeni bir IP adresiyle internete bağlanmaya devam edeceksinizdir. Modem yanınızda değilse modemin web ara yüzünü kullanarak da modemi yeniden başlatabilir ve IP adresinizin değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR