İsmayilov’un hedefi dünya rekoru

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda erkekler 69 kiloda Türkiye’ye 3 altın madalya kazandıran Daniyar Ismayilov, dünya şampiyonasında rekor kırmayı amaçlıyor.

Ismayilov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 senesinde Türkmenistan’da başladığı haltere, 2 sene evvel geldiği Türkiye’de devam ettiğini belirtti.

Türkmenistan’da çoğu kategoride şampiyonluk elde ettiğini kaydeden Ismayilov, ülkesi adına yarıştığı müsabakalarda, Asya Şampiyonluğu’nun yanı sıra dünya ikinciliği ve dünya üçüncülükleri bulunduğunu, 2012 Londra Olimpiyatları’na da katıldığını vurguladı.

Ismayilov, arkadaşlarının tavsiyesi üstüne Türkiye’ye yaklaştığını anlatarak, “Burada bayrak amacıyla her şeyi yapıyorlar. ‘Burada yeter ki güzel sporcu ol, antrenmanlarına yardımcı olunacak, sporla alakalı her şeyini karşılayacaklar, hiçbir sorun olmayacak’ dediler. Ben de onun amacıyla geldim. Şükürler olsun buradan fazla memnunum, hiçbir sorunm yok” ifadelerini kullandı.

Ismayilov, Ankara’da 3 aylık hazırlık kampının ardından, Türkiye adına ilk kez yarıştığı İslami Dayanışma Spor Federasyonu 3. Halter Şampiyonası’nda 3 altın madalya kazanarak, Avrupa Halter Şampiyonası evvel moral bulduğunu kaydetti.

– “Dünya rekoru kırmak istiyorum”

Ismayilov, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda, koparmada 156, silkmede 181 kilo kaldırarak toplamda 337 kiloya ulaştığını vurgulayarak, “Dünya şampiyonasında koparmada 167 kilo, silkmede 191 kilo kaldırarak, dünya rekoru kırmak istiyorum. Daha evvel gençlerde dünya ikinciliğim var. Avrupa şampiyonasına ise ilk kez katıldım ve şampiyon oldum” olarak konuştu.

Tüm çalışmalarının esasını olimpiyatların oluşturduğunu açıklayan Ismayilov, dünya şampiyonasındaki kota müsabakalarını başarı ile tamamlayıp, olimpiyatlara hazırlanmak istediğini kaydetti.

Olimpiyat kürsünün en üst basamağında yer almayı hayal ettiğini altını çizen Ismayilov, şunları söyledi:

“Her şey olimpiyat amacıyla. Her sporcu Olimpiyat Oyunları’na gitmek ve orada da derece alabilmek ister. Ben de olimpiyatlarda şampiyon olmayı hedefliyorum. İnsanların bana bulunan güvenini boşa çıkarmak istemiyorum. Türkiye’ye başarılı olmak amacıyla geldim. Burası bundan sonra benim ülkem ve bayrağımızı bütün uluslararası turnuvalarda dalgalandırmak istiyorum.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR