İspanyollar, Mest Oldu: Arda Turan Bir Jeneratör

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda Athletic Bilbao’yu 2-1 yenen Barcelona’da ilk 11’de sahaya çıkan ve 66 dakika sahada kalan Arda Turan’ın performansı, beğeni topladı.

“ARDA BİR JENARATÖR”

İspanyol basınında uygulanan değerlendirmelerde, Barcelona’nın sahadaki en şık oyuncuları arasında Arda’nın da yer aldığı vurgulandı. El Mundo Deportivo, “Arda Turan bir jeneratör” benzetmesini yaparak, “Maça damga vuran hareket ondan geldi. Rakip takımın labirente benzeyen baskısından çıkarak Ivan Rakitic’e verilen derin pasın sonrasında Barcelona 1-0 öne geçti” ifadelerini kullandı.

“HARİKA, MUHTEŞEM”

Marca gazetesi de milli futbolcuya, “Harika, gösterişli, muhteşem. Türk futbolcunun fazla yüksek niteliği var. Onu takımdan çıkarmak anında anında imkansız. Takımın performansını ikiye katlıyor. Sezonun geri kalanında takımın hayati bir organı olmaya aday” değerlendirmesini yaptı.

arda-turan-icin-ilginc-benzetme_x_8084837_2993_z1[1]

“SİHİRBAZLIĞINI GÖSTERDİ”

Sport gazetesi ise “Arda Turan, San Mames Stadı’nın ışığında parıldadı” başlığı altında “Sakatlığı tespit edilen Lionel Messi’nin yerine San Mames’te maça çıktı. Takım oyunu ve şahsi yeteneğini öne çıkardığı büyük bir ilk yarı oynadı. Arda, Barça’nın kendisini aktarma etmekte ne kadar haklı olduğunu bir kez oldukça kanıtladı. İlk golde sihirbazlığını gösterdi” yorumunda bulundu.

“ELDİVEN GİBİ UYUM SAĞLADI”

El Mundo da milli futbolcudan övgüyle bahsederek, “Arda, Barça’nın futboluna bir eldiven gibi uyum sağladı. Birinci golde Athletic Bilabao’dan 3 futbolcuyu hareket etmeyen bırakarak Rakitic’e şık bir pas attı” diye yazdı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR