Kirli Su Satan Firmaların İsimleri Açıklandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Günlerdir damacana su satan 55 firmadan 41 tanesi kirli diyerek halk merak içinde bırakıldı. Bugün ise Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sadece 5 firmanın kirli su sattığı belirtildi. Kirli damacana suyu satan firmaların isimleri ise sırasıyla açıklandı. Sağlık Bakanlığının sadece 5 firmanın açıklaması ise herkesi düşündürdü.

Kirli Damacana Suyu Satan Firmaların İsimleri

  1. Buzada,

  2. Erpınar,

  3. Alps,

  4. Kervansaray,

  5. Yalısu

Günlerdir damacana su satan firmaların kirli su sattığı hatta içinde dışkı bile olduğu ve bu firmalar arasında çok büyük firmalarında yer aldığı söylenmişti. Sağlık bakanlığı 2 gün beklemenin ardından yaptığı denetimlerde sadece 5 firmanın ismini verdi. Sağlık bakanlığı tarafından yapılan denetimlerin Avrupa standartların yapıldığı ve diğer firmaların üretimlerinde sorun olmadığı mevzuata uygun olduğu belirtildi. Sağlık bakanlığının kirli damacana suyu satan firmalar listesinde sadece 5 firmaya yer vermesi akıllara türlü soruları getirdi.

Sağlık Bakanlığı açıklamalarında halkı uyardı

1) Yetkili bayi ve satıcıdan satın alınmalıdır.
2) Çizik, kirli ve suyun tabii rengini göstermeyecek matlıkta olmamalıdır.
3) Güneşte, yüksek veya çok düşük ısıda, tozlu ortamlarda bulundurulmamalıdır.
4) Tüp gaz ile aynı ortamda taşınmamalı ve depolanmamalıdır.
5) Kapak, emniyet bandı, etiket ve gövdesinde bulunması gereken marka isimleri aynı olmalıdır.
6) Üretim ve son kullanım tarihlerine dikkat edilmelidir.

Buzada, Erpınar, Alps, Kervansaray, Yalısu gibi su satan firmaları açıklayan Sağlık Bakanlığı diğer firmalar gerçekten temiz su sattığı için mi açıklamadı. Yoksa farklı sebepler var mı? Bu sorular önümüzdeki günlerde çok konuşulacağa benziyor. Neden sadece 5 firmanın ismi verildi?

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR