Makam Jetiyle Maça Yolculuk Tartışması Büyüyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Fransa Başbakanı Manuel Valls’in iki oğluyla Berlin’de oynanan UEFA Şampiyolar Ligi finaline makam jeti ile gitmesi ile başlayan münakaşa giderek kızışıyor.

Muhalefet partilerinin, vergi mükelleflerinin parası ile taraftarı bulunduğu Barselona ve Juventus arasındaki maça bir de çocuklarını alarak gitmesi mevzusundaki eleştirileri sürüyor.

Öte yandan UEFA Başkanı Michel Platini Paris’te düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklama ile Valls’e destek verdi.

Yeni seçilecek FIFA başkanlığını da adı geride bıraktığımız Platini, Valls’in danışmanlarının Berlin’deki maç evveli ileriki sene Fransa’nın ev sahipliğini gerçekleştireceği Avrupa Futbol Şampiyonası ile alakalı detayları ve futbolda son dönemde gündeme gelen şike iddialarını görüşmek üzere görüşmek amacıyla talepte bulunduğunu söyledi.

Resmi şeklinde kendisinin Valls’i Berlin’de çağrı ettiğini bildiren Platini, “Başbakan Valls maçtan evvel benimle yüz yüze görüşmek istedi. Bu görüşme Başbakan’ın bilhassa görüşmek istediği iki mevzu amacıyla planlanmıştı.”

“Öncelikle Fransız hükümeti ile UEFA arasında 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın organizasyonu ve kuşkusuz ki FIFA’yı sarsan krizin sonrasında dünya futbolunun geleceği ile alakalı mevzuşuldu” diye mevzuştu.

Valls, dün meclis genel kurulunda mevzu ile alakalı eleştirile verilen yanıtta, Fransız futbolunun çıkarlarını savunmak amacıyla Berlin’e gittiğini ileri sürmüştü. Özel maç yolculuğunun devlet bütçesine 18 bin avroya mal bulunduğunu bildiren muhalefet partileri ise koyu bir Barselona taraftarı tespit edilen Valls’in iki oğlunu da yanına alarak makam jeti ile maça gitmesini “usulsüzlük” şeklinde niteliyor.

Muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi delegesi Thierry Solere, mevzu ile alakalı basına yaptığı açıklamada, “Yaptığı şahsi siyasi Hatayı görmemesi kaygı verici. Kamu fonlar fazla değerlidir ve bunun farkına varmıyor olması beni korkutuyor ” dedi.

Yine aynı pariteden Claude Groasguen ise “Bundan çıkardığımız ders, bize ait olmayana dokunmamanız gerektiğidir” ifadesini kullandı.

Şu an iktidarda tespit edilen Sosyalist Parti, bir evvelki dönemde eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin makam jeti ile yaptığı hususi tatillere sert eleştiriler getirmişti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR