Mart Ayında Altın Ne Olacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Altın fiyatları son haftaların en düşüğünde. Şu anda altın fiyatları gram altın 93,50 TL ve Ons fiyatı ise 1649 dolar şeklinde belirleniyor. Genellikle faiz indirimlerinin sona erdiğini ve gelişmekte bulunan ülkelerde son dönemler problem yaratmayan ve devamlı indirim bulunan faizlerin artması beklendiği açıklandı. Aslına bakılırsa ülkeler ve ABD’de 2015’e kadar faizlerin yükselmeyeceği söyleniyor. Ancak, piyasalara bakıldığında durumun oldukça şuandan bu tür olmadığı ve faizlerin yükselme eğilimi taşıdığı düşünülüyor.

11 Şubat 2013 Altın Düşüşte

Faizlerin artması altın fiyatlarını bir nebze etkiledi. Ancak, altın fiyatlarındaki düşüşün büyük sebepleri arasında yatırımcıların tedirgin olması geliyor. Altın yatırımcıları son aylarda bir türlü yükselmeyen altın yatırımından resmen korkmuş durumda. Birçok yatırımcı almış bulunduğunu altınları satarak olası bulunduğunca en az zararla kurtulmak istiyor. Yatırımcıların tedirgin olması küçük düşüşlere sebep olabiliyor. Ancak, altın fiyatlarını büyük miktarda etkileyebilecek bir tesire sahip değil. Zira altın fiyatlarındaki düşüşle eş güdümlü yeni alıcılar bulacak ve altın fiyatları yine yükselecektir.

Mart Ayında Altın Ne Olacak?

Altın fiyatları şubat ayı başlangıcında beklenilen tepkgüzel vermedi. Halen oldukça altın destek noktasını belirleyebilmiş değil. Altın yatırımı yapan çok çok yatırımcı bulunuyor. Buda altın fiyatlarının devamlı değişmesine sebep olabiliyor. Altın fiyatları mart ayında yükselebilir. Şubat ayı sonlarına kadar 1650 dolar ve aşağısı görülsede, altın fiyatları yaz aylarına gireceğimiz vakitlarda yükseliş trendine girecektir. Altın fiyatlarındaki ons başına 50 dolar ve altı düşüş yada yükselişleri çok çok önemsememek gerekiyor. Her yatırımda bulunduğu gibi altında da vakit vakit küçük düşüşler yada küçük yükselişler olacaktır. Önemli bulunan genele bakmak ve gelişen aylardaki amacı belirleyebilmektir. Altına yatırım uygulamak amacıyla en doğru günler olabilir. 2013 senesinde 93,50 TL den gram altın almak olası duruma gelirken, 4-5 ay ortamında 105 TL ve üstüne çıkabileceğiniz düşünerek, altın orta vadede güzel bir yatırım aracı olabilir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR