İngiliz The Sun gazetesine konuşan Hırvat teknik adam, dün Portekizli meslektaşından beklemediği bir mesaj aldığını ve fazla şaşırdığını belirterek, “Telefon numaramı Demba Ba vermiş. Harikaydı, şok oldum. ‘Burada olduğun amacıyla memnunum, İngiltere’ye hoş geldin’ yazmış. Onurlandırıcı bir hareket” dedi.
Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra West Ham United ile sözleşme imzaladığı amacıyla mutlu olduğunu ifade eden 46 yaşındaki teknik adam, “West Ham United benim takımım. Kesinlikle benim amacıyla bir rüya değildi ama daima West Ham’ı yönetmeyi istedim. West Ham United’da futbol oynarken ne hissediyorsam, menajer şeklinde da aynı şeyi hissetmek istiyorum” diye konuştu.
Bilic, Londra ekibinin 2016-17 sezonundan itibaren maçlarını Olimpiyat Stadı’nda oynayacağının hatırlatılması üzerine, “West Ham United, 50 sene oldukça Upton Park’ta oynasa tekrar sözleşme imzalardım. Yeni stat amacıyla imza atmadım. Tabii ki Olimpiyat Stadı kulübün gücünü artıracak, harika bir stat. Ancak bana göre Upton Park harika” değerlendirmesinde bulundu.
Hırvat çalıştırıcı, futbolculuğu döneminde kendisini West Ham’a getiren İngiliz teknik adam Harry Redknapp’la şimdilik görüşmediğini fakat Redknapp’ın kendisini her vakit teşvik ettiğini ve “West Ham’a gitmelisin, orası senin kulübün” dediğini aktardı.
1996-97 sezonunda West Ham United forması giyen ve sonrasında Everton’a aktarma bulunan Bilic, bu süreçle alakalı şeklinde, “Benden nefret ettiler. Upton Park’a ilk kez döndüğümde tüm stat bana reaksiyon gösteriyordu, bu anlaşılır bir durum. Ancak ileri senelerde Londra’ya gittiğimde taraftarlar ve taksi sürücüleri, beni hep nazikçe karşıladı ve şık şeyler söyledi. Ancak ben aptal değilim, fazla sayıda taraftar beni affetmedi” ifadelerini kullandı.
Yeni sezon öncesindeki ilk aktarmalerini İtalya Serie A takımlarından Sampdoria’da forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Obiang’ı alarak yaptıklarını kaydeden Bilic, UEFA Avrupa Ligi elemeleri sebebiyle sezona erken başlayacaklarını dile getirdi.
Çeyrek Altın Ne Kadar? Murat Dilsiz |
|
En Özel Burç Yorumları |
|
| Elektrikli Otomobil Ürettiler Mert Akça |