Nfc Etiket – Egen.com.tr

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

NFC etiket, Türkçe ’de ‘’yakın alan iletişimi’’ olarak kullanılan yeni nesil bir iletişim teknolojisidir. NFC teknolojisini barındıran yeni nesil elektronik cihazlarda yakın mesafeli haberleşmeyi sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. NFC etiket, bilgisayar, telefon gibi elektronik cihazlar ile etkileşim kurmak adına dizayn edilmiştir. Günümüzde önde gelen iletişim ve elektronik cihaz üreten firmalar tarafından kullanılmaktadır.

NFC Etiket Nedir?

NFC, RFID teknolojisine oldukça benzemektedir. Ancak NFC etikete, elektronik cihaz yaklaşık 4 cm gibi oldukça yakın bir mesafeden tutularak kullanılmaktadır. Çoğu kullanıcı yakın iletişimden dolayı NFC teknolojisini oldukça güvenilir olarak görmektedir. NFC, çeşitli alışverişlerde de kolaylıkla ve güvenilir bir şekilde kullanılmaktadır. Günümüzde birçok firma da bu yüksek güvenlikli teknolojisi sayesinde NFC etiketleri tercih etmektedir. Bu sayede ürün hakkındaki bilgiler güvenli bir şekilde taşınabilmekte ve diğer etkileşimli cihazlarla paylaşılabilmektedir.

NFC Etiket Nasıl Kullanılır?

NFC Etiket, özel olarak üretilen bir etiket türüdür. Şu an kullanımı çok fazla olmayan bu etiket türü birkaç firma ve sektör tarafından yeni yeni kullanılmaya başlanmıştır. NFC etiket, güvenilir olmasından dolayı gizlilik gerektiren işlerde ve maliyetli sektörlerde tercih edilmektedir. NFC etiket, üretimi yapıldıktan sonra ürün üzerinde kolaylıkla taşınabilmektedir. Bu etiketi okutmak için NFC özelliği olan bir akıllı cihazın bulunması yeterlidir.

NFC etiket, günümüzde internet üzerinde birçok farklı sitede satışa sunulmaktadır. Oldukça ufak olarak görünen bu etiket üzerinde herhangi bir yazı da bulunmamaktadır. Dışarıdan bakıldığında etiket olduğunu anlamak oldukça zordur. Yalnızca etkileşimli NFC özelliği bulunan cihazlarla bu etiketler yakın mesafeden okunabilmektedir. Tüm bu yönlerden ürün oldukça güvenli olup ürün bilgilerinin saklanmasına da yardımcı olmaktadır. Gelişen teknoloji ve yaygınlaşan pazarlama ağı ile ülkemizde birçok farklı alanda NFC etiket kullanımı oldukça yaygınlaşacaktır.

Egen Barkod Etiket San.Tic.Ltd.Sti.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Bulvarı 13.Cadde,

Mutfakcılar MUTSAN Başakşehir Mahallesi Sanayi İstanbul TR,

İkitelli Cd No:24 D:Sitesi 10.Blok, 34306 Başakşehir

TEL: 02126591515

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR