Olpak: Dövizdeki Oynama Dış Kaynaklı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, dövizdeki oynamanın bir ayağının dış kaynaklı olduğunu belirterek, “Bir ayağı ise spekülatiftir. Bu işe biraz sabredeceğiz. Hangi para biriminde geliriniz varsa o para biriminden borçlanın. Riskinizi minimize edin” dedi.

Olpak, bir otelde düzenlenen MÜSİAD Konya Şubesi 22. Olağan Genel Kurulu Toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN DİRENECEĞİZ”

Dünyanın ve Türkiye’nin bilhassa son zaman güç zamanlardan geçtiğini, bu süreçte herkese belli görevlerin düştüğünü açıklayan Olpak, “Bize düşen mesuliyet her ne pahasına olursa olsun direnmektir. Direnmekten kastım ise geliştirmeye ve büyümeye devam etmektir. Gerçek başarılar koşullara karşın kazanılır. MÜSİAD olarak daima bu çizgide hareket ettik.” diye konuştu.

Olpak, MÜSİAD’ın vatan içerisinde ve vatan dışında en süregelen küresel sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayarak, şu şekilde devam etti:

“MÜSAİD olarak tarihsel ve kültürel geçmişimiz belirleme edilen bölgeler bizim amacıyla öncelikli. Birçok etkinliğimiz Afrika odaklı olarak devam ediyor. 2017 senesi ortamında Afrika’da bir MÜSİAD fuarı gerçekleştireceğiz. Bütün bu etkinlikleri yapar iken de yeni genel merkez binamızın da esasını attık.”

“ZOR GÜNLERDE YERİNDE DURUŞ SERGİLİYORUZ”

Türkiye’nin yaşadığı güç zamanlarda yerinde ve saatinde bir duruş sergilediklerini dile getiren Olpak, “Gezi olaylarındaki açıklamamız, 17 Aralık’ta herkes bir köşeye çekilirken meydana koyduğumuz tavır, 15 Temmuz’da vuruşa karşı gösterdiğimiz reaksiyon bunun ispatıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Olpak, 2017 itibariyle Türkiye’de 86 şube ve temsilcilikle, vatan dışında da 68 ülkede ve 181 noktada etkinlik gösterdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Üyelerimiz arasında yardımlaşmayı öngören ‘Karz-ı Hasen’ fonu kurduk. Bu programlamayı yayabilmek amacıyla tüm üyelerimizin bu fona üye olmalarını bekliyoruz. Tarihimizde ilk olarak vatan dışında resmi temsilcilikler açtık. Bütün bunları da sistematik bir biçimde yapıyoruz. MÜSİAD olarak sadece belirleme ve teklifte bulunmuyoruz, proje de gerçekleştiriyoruz. Şimdilik açıklanmayan 2016 dünya küresel büyüme rakamları Dünya Bankasına göre 2,4 olarak olacak. Eğer bu tür gerçekleşirse 2009 krizinden ileri en düşük büyümeyi yaşayacağız.”

“DÖVİZDEKİ OYNAMA DIŞ KAYNAKLI”

Döviz kuruna dair değerlendirmede belirleme edilen Olpak, şu şekilde dedi:

“Bir taraftan ABD Başkanı’nın politikaları, AB’den ayrılan İngiltere ve yavaşlayan Çin gibi belirsizlikler var. Bunlara karşın 2016’nın son çeyreğinde yüzde 1,8 küçülen Türkiye, 9 ay sonu itibariyle yüzde 2,2 büyüdü. Aynı dönemde ABD yüzde 1,6 büyürken, Almanya yüzde 1,5 büyüdü. Hem de rastgele bir vuruş ya da çevrelerindeki bir savaşla muhatap olmadıkları halde. Dövizdeki oynamanın bir ayağı da dış kaynaklı. Bir ayağı ise spekülatiftir. Bu işe biraz sabredeceğiz. Hangi para biriminde geliriniz varsa o para biriminden borçlanın. Riskinizi minimize edin.”

“HAKLARIMIZDAN ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİZ”

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da Türkiye ile ticaretin gelişmesi gerektiğine işaret ederek, ülkelerin kendi para birimi ile ticaret yapmasının önemine ilgi çekti.

Cenevre’deki Kıbrıs müzakerelerine dair de Atun, “Görüşmeler bakanlar düzeyinden komite düzeyine geçmiştir. Plan ekonomi açısından de sevindiricidir. Biz adada kalıcı bir barış istiyoruz. Haklarımızdan katiyen taviz vermeyeceğiz. Türkiye’nin garantörlüğünün edebiyete dek devam edeceği bir çözümü arzuluyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların sonrasında Nail Olpak, Bakan Atun’a ney armağan etti.

Toplantıya, Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Afrika ülkelerinden büyükelçiler ve iş adamları katıldı.

Diğer Haberler

ABD İsrail Ordusuna Yaptırım Kararı Aldı

ABD'nin işkence ve insan hakları ihlalleriyle gündemden düşmeyen İsrail ordusunu...

İsmail Hacıoğlu Krizi ve Şok Ayrılık

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşan :contentRef...

Enflasyonu Beklentileri Aştı: Bakan Şimşek Nedenini Açıkladı

Türkiye’de Ocak 2026 enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde gelerek ekonomi ...

Trump'ın Fed Başkanlığı Adayı Kevin Warsh

Yeni Dönem İçin Kritik Bir İsim ABD Başkanı Donald Trump, Federal Reserve (Fe...

Yurt Dışında Kullanılan Oylar Yola Çıktı

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için oy kullanma süreci birçok noktada...

Yardım Malzemelerini Yola Saçtılar

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde depremlerde Türk...

Mağlubiyet Sonrası Görevini Bıraktı

Süper Lig’in 14. haftasında Kayserispor’a 1-0 yenilen Çaykur Rizespor’da maç son...

Acil Apandisit Ameliyatı Olacak

Şarkıcı Alişan, Sivrihisar'daki konserine giderken yolda fenalaşarak hastaneye k...

Galatasaray'dan Türkiye Kupası Kura Çekimine Protesto

Türkiye Futbol Federasyonu'nu protesto eden Galatasaray, bu tutumunu Türkiye Kup...

Cem Yılmaz Lüks Villasını Satışa Çıkardı

Yeni gösterisiyle hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan Cem Yılmaz, Levent'teki lük...

İstanbul'da Kentsel Dönüşüme Destek Kararları Açıklandı

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm uygulamaları için yapım yardımı kar...

İsrail'den İran'a Finans Hamlesi: Bank Melli Terör Örgütü İlan Edildi

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İran devletine ait Bank Melli hakkında dikkat...

Aslıhan Güner, Atatürk'ün Annesini Oynayacak

Rol aldığı projelerdeki başarısıyla adını geniş bir kitleye duyuran genç oyuncu ...

Avrupa Basını, 12 Dev Adam'ı Konuşuyor

2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde A Milli Basketbol Takımımız, Almanya...

Bugüne Kadar Verilen En Büyük İkramiyeyi Kazandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Fevzi Badıkan, makineye oynattığı 60 lira...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR