ÖZEL DİKİM PANTOLON ÖLÇÜSÜ NASIL ALINIR?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Moda dünyasında güzel bir görüntü elde etmenin en önemli kurallarından birisi; günlük ve fast fashion denilen hızlı moda ürünlerini kullanmak yerine üzerinize ve vücut ölçülerinize yakışan doğru kıyafetleri bulmak ve bu parçaları tercih etmektir. Bunun için üzerinize tam uyan ve sizin vücut ölçülerinize göre dikilmiş parçalar özellikle özel gün ve davetlerinizde sizi kurtaracak banko seçimler olacaktır.

Üzerinize tam oturan ve sizi oldukça iyi gösterecek bir kıyafet diktirmek için ilk adım vücut ölçülerinizi doğru bir şekilde almaktır. Eğer özel dikim yaptırılacak ürün için yanlış bir ölçü alınırsa; özel dikim elbise ya da özel dikim pantolon üzerinizde büyük ya da küçük duracak ve bu durum hoş bir görüntü ortaya çıkarmayacaktır.

Kişiye özel dikim yapan terziler; doğru kıyafet ölçü alma konusunda oldukça profesyonel ve tamamen kişiye özel ürünler çalışan terziler olduğu için; özel bir gün ya da davet için dikim yaptırılacak ise bu terzilerden yardım alınması en doğru sonucu ortaya çıkaracaktır. Milimetric; özel dikim pantolon, özel dikim gömlek ya da özel dikim takım elbise konularında size yardımcı olacak profesyonel bir ekiptir.

Özel Dikim Gömlek Ölçüsü Nasıl Alınır?

Milimetric ekibinden özel dikim gömlek hizmeti almak istiyorsanız; öncelikle özel dikim gömlek ölçüsü için vücut ölçülerinizi doğru almanız gereklidir. Özel dikim gömlek diktirmek istiyorsanız; boyun, göğüs, bel, kol boyu ve omuz genişliği ölçülerinizi mezura ile aldırmanız gerekmektedir. Göğüs ölçüsü, en geniş noktada başlayarak alınmalıdır. Bel ölçüsü ise doğal bel çizgisinden alınmalıdır.

Eğer özel dikim ceket hizmeti almak istiyorsanız bunun için boyun, göğüs, bel, omuz genişliği ve kol boyu ölçüleri alınmalı ve bunlar doğru noktalardan ölçülmelidir. Omuz genişliği ölçüsü almak için kolun başlangıç noktasından diğer kolun başlangıç noktasına kadar olan mesafe ölçülmelidir.

Özel Dikim Pantolon Ölçüsü Nasıl Alınır?

Milimetric özel dikim pantolon konusunda size yardımcı olacak profesyonel bir hizmettir. Eğer özel dikim pantolon diktirmek istiyorsanız bunun için ilk iş olarak doğru kıyafet ölçüsü almanız gerekmektedir. Özel dikim pantolon ya da özel dikim şort diktirmek için ölçü alırken; bel, kalça, bacak boyu ve paça genişliği ölçüleri önemli olacaktır. Bel ölçüsü, doğal bel çizgisinden ölçülür. Doğru bir özel dikim pantolon diktirmek için kalça ölçüsü ise en geniş noktadan alınmalıdır. Bacak boyu ölçüsü ise bel hizasından bilek kemiğine kadar alınan bir ölçüdür.

Kıyafet Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Doğru kıyafet ölçüsü almak; özel dikim kıyafetlerin vücudunuza göre olması için en önemli adımlardan birisidir. Kıyafet ölçüsü alırken dikkat edilmesi gereken noktalar; kişiye özel dikim yapan terziler tarafından çok iyi bilinir ve bu konulara özen gösterilir. Kıyafet ölçüsü alırken dikkat edilmesi gereken ilk konu beden ölçüsüne göre karar verilen kıyafetlerdir. Hazır kıyafet alırken tercih ettiğiniz kıyafet bedenleri; özel dikim pantolon ya da özel dikim elbise hizmeti alırken tek kriter olarak dikkate alınmamalıdır. Kıyafet ölçüsü alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise; kıyafetin bedeninize tam oturması gerektiği algısıdır. Bu algı yüzünden üzerinize tam oturan kıyafetler tasarlanırsa hareket özgürlüğünüz kısıtlanır ve bu durum sizin için rahatsızlık yaratır.

Özel dikim kıyafet ölçüsü alırken yapılan en genel yanlışlardan birisi de yanlış noktaların ölçümünü yapmaktır. Örnek olarak; özel dikim pantolon ölçüsü alırken bacak boyunu ölçmek istiyorsanız bu ölçümü bilek kemiğinden değil, bel hizasından almanız gerekmektedir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR