Tekirdağ’da Gezilecek Yerler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Tekirdağ Trakya bölgemizin renkli alanlarından bir köşedir. Özellikle de şehirde adeta bir müze kent bulunmaktadır diyebiliriz. Tekirdağ il sınırları içerisinde bir çok heykeller ve heykelcikler olduğunu söylemek sohbet mümkündür bu nedenle de taş eserler bakımından zegindir.

Tekirdağ gerek coğrafi yapısı gerekse sokaklarıyla başlı başına bir ayrıcalık şehridir dememiz yerinde olacaktır. Çünkü insanlar özellikle de misafirlerine karşı cana yakın olması ve sürekli güler yüzlü olması beraberinde de şehre bir turist akınının da gelmesine masaj salonu neden olmaya başlamıştır.  Son dönem dizilerinden bir tanesinde yer alan uçmak dere bu ilimizdedir. Uçmak dere tamamen doğal bir alandan oluşur bu nedenle de gerek şelalesi gerekse piknik alanlarıyla sizleri adeta büyüleyecektir.

Şehir’ de bir de Namık kemal evi yer almaktadır. Ünlü şair Namık kemal’i anısını canlandırması için doğmuş olduğu evin yankına eski Tekirdağ evlerinden esinlenmiş olarak bir ev inşa ettirilmiştir. Burası bir müze haline getirilerek Namık kemal eserleri sergilenmektedir. Bir diğer tarihi eserlerden biriside 1830 yılında kurulan eski camii’ dir. Bu cami o yıllarda Ahmet Ağa tarafından yaptırılmıştır.

Dilerseniz de biraz tarihi hora ferinden bahsedelim. 1861 yılında fener hikayeleri Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır. Fenerin şu anki özelliği ise yapıldığı tarihten bu yana tüm bakımlarının aynı aile tarafından gerçekleştirilmiş ve korunmuş olmasıdır.

 

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR