Pırlanta Yüzük Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Pırlanta yüzük modelleri kadınlar tarafından en beğenilen ve oldukça çok satılan yüzük modelleri arasında yer almaktadır.Bu yüzükleri sadece bir aksesuar olarak değil, stilinizin tamamlayıcı bir unsuru olarak da görebilirsiniz. Bu nedenle, bu tarz ürünleri satın alırken bazı konulara özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir.

Pırlanta Yüzük

Pırlanta yüzük, oldukça fazla ürün grubuna sahiptir. Bunların başında ise baget yüzük modelleri, tektaş yüzük modelleri ve beştaş yüzük modelleri gelmektedir. Tasarım olarak her ne kadar farklı olsalar da her kadına hitap eden ürünlerdir. Pırlanta yüzük modelleri arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bazı konular bulunmaktadır. Öncelikli olarak yüzük de kullanılan pırlanta taşlarının kalitesi gelmektedir. Kaliteyi belirleyen unsurlar ise; taşın kaç karat olduğu, yüzük de kullanılan taş sayısı, taşların rengi ve berraklığı gibi konular yüzüğün kalitesini direk olarak etkilemektedir. Renk değeri alfabenin bazı harfleri ile belirlenmektedir. E veya F gibi renk değerleri ülkemizde en çok tercih edilen renk değerleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pırlanta Yüzük Modelleri

Pırlanta yüzük modelleri, arasından seçim yaparken pırlanta taşın kalitesini de göz önünde bulundurmamız bütçemiz açısından da oldukça önemlidir. Bunun dışında dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında pırlanta yüzüğün karatı ve berraklığı gibi konulardır. Karat değeri pırlanta taşınağırlığını ifade eden bir ölçü birimidir. Aynı zamanda taşın büyüklüğünüde göstermektedir. Bu nedenle da satın alacağınız yüzükte bulunan pırlanta taşın karatı hakkında da bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Pırlanta Yüzük Fiyatları

Pırlanta yüzük fiyatları, yüzüğün kalitesine ve özelliklerine göre belirlenmektedir. Yüzükte kullanılan taşın kalitesi, karatı ve berraklığı gibi konular ise, pırlanta yüzük fiyatlarını konusunda en belirleyici hususların başında gelmektedir.Ayrıca taşın berraklığı da her taşta farklıdır. Berrak bir pırlanta taş taş, lekesiz olduğu anlamına gelmektedir. Bu lekeler çıplak gözle görülmese bile taşın berraklığını göstermektedir. Tabi bu durumlarda taşın fiyatını etkilemektedir. Bunun ötesinde pırlanta yüzüğün bir ömür boyu aynı ışıltıyı koruyabilmesi de oldukça önemlidir. Bu nedenle satış sonrası desteğin de sağlanacağından emin olduğunuz Amor Pırlanta gibi markalardan seçim yapmanız en önemli konuların başında gelmektedir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR