Riyad’ın Sözlerine Yanıt Bakan Nebati’den Geldi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suudi Arabistan’daki 6’ıncı Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı’nda konuşan Yunan Bakan Adonis Georgiadis, toplantının gündeminden uzaklaşarak Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözler sarf etti. Erdoğan’ın Yunanistan’ın egemenliğini sorgulamakta ısrar etmesi durumunda Atina yönetiminin kendini savunacağını belirten Georgiadis’e yanıt ise Bakan Nebati’den geldi. Oturumda söz alan Nebati, Yunanistan’ın bu komplekslerinden kendini kurtarması gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta gerçekleştirilen 6’ıncı Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı’na 6 binden fazla uluslararası delege katıldı.

YUNAN BAKAN TÜRKİYE VE ERDOĞAN’I HEDEF ALAN SÖZLER SARF ETTİ

‘İnsanlığa Yatırım’ temasıyla düzenlenen konferansta söz alan Yunanistan Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, konunun dışına çıkarak Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan açıklamalar yaptı.

“ERDOĞAN ISRAR EDERSE YUNANİSTAN KENDİNİ SAVUNUR”

Katılımcıların yatırım ve iş birliği alanlarında görüş belirttiği sırada söz alan Yunan Bakan Georgiadis, konunun dışına çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’ın egemenliğini sorgulamakta ısrar ettiği takdirde Yunanistan’ın kendini savunacağını ifade etti.

BAKAN NEBATİ SÖZ ALARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Oturumda söz alan Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yunan Bakanın zirvedeki atmosfere zıt bir şekilde ikili meseleler üzerinden Türkiye’yi ve Cumhurbaşkan’ı Erdoğan’ı hedef aldığını belirterek tepki gösterdi.

“YUNANİSTAN BU KOMPLEKSLERİNDEN KURTULMALI”

İkili meselelerin bu platforma getirilmesinin öncelikle ev sahibine, sonra da konferansa katılan tüm katılımcılara saygısızlık olduğunu belirten Bakan Nebati, Yunanistan’ın bu komplekslerinden kendini kurtarması gerektiğini söyledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR