Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Saç ekimi sonrası süreç kişiden kişiye değişse de benzer şekilde takip edilir. Ortaya çıkan farklar ise tamamen tercih edilecek saç ekim yöntemine göre değişmektedir. Profesyonel bir saç ekimi için süreç kısaca şu aşamalardan oluşur:

  • Danışma ve değerlendirme aşmasında hastaların uyguluğuna karar verilir.
  • Saç ekim yöntemi belirlenir.
  • Anestezi ve saç köklerinin toplanması aşamasına geçilir.
  • Kanallar açılır.
  • Saç kökleri yerleştirilir.
  • Kontrol aşamasının ardından süreç tamamlanır.

Saç ekiminde her bir aşmada seçilen yönteme göre farklılıklar olabilir. Saç ekimi yapılabilmesi için hataların genel sağlık durumlarının uygun olması en önemli unsurdur. Buna ek olarak hastalara uygun bir saç ekim yöntemi seçilmediği taktirde başarılı sonuç alınması da mümkün olmayabilir.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir, Nasıl Uygulanır?

Saç ekim yöntemleri günümüzde oldukça gelişmiştir. Yaygın olarak FollicularUnitExtraction ya da kısa adıyla FUE ve FollicularUnitTransplantion veya kısa adıyla FUT yöntemleri kullanılır. Kısaca saç ekim yöntemleri ve uygulamaları ise şöyle:

  • FollicularUnitExtraction (FUE): Özel bir alet kullanılarak saç kökleri tek tek toplanır. Küçük delikler açılarak toplama işlemi yapılır. Toplanan kökler ekim bölgesine ekilir. Daha az invaziv ve daha az iz bırakıcı bir yöntemdir. Bu yönüyle iyileşme süreci de hızlı kabul edilir.
  • FollicularUnitTransplantion (FUT): Saçlı derinden bir şerit kesilir ve ardından saç kökleri bu şerit üzerinde birleştirilir. Saç kökleri küçük parçalara ayrılarak nakil bölgesine ekilir. Daha geniş alanlara saç ekimi yapılması için FUT yöntemine sık başvurulmaktadır.
  • Direct HairImplantion (DHI): Doğrudan saç ekimi olarak da bilinen bu yöntem ise FUE ile benzese de saç köklerinin nakli sırasında farklı alet kullanılır. Özel bir kalem ile saç kökleri tek tek toplanarak nakledilir. Çok daha pratik ve acısız bir işlem olarak görülmektedir.

Günümüzde yaygın olarak tercih edilen klinik saç ekimi yöntemleri hastalara göre belirlenmelidir. Yöntem seçiminde hastaların en yüksek verimi alması hedeflenir.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekimi süresi seçilen saç ekim yöntemine, ekim yapılacak alan ve ne kadar saç kökü toplanacağına göre değişmektedir. Saç kökü sayısı, ekim bölgesi ve diğer etkenler baz alındığında ise yaklaşık olarak 4 ila 8 saat arasında bir operasyon süresinden bahsedilebilir. Gelişen saç ekim yöntemleri sayesinde klinik saç ekimi kısa sürede başarılı bir şekilde yapılabilmektedir. Saç ekimi sonrasında birkaç saat kişiler gözlem altında tutulmalıdır.

Saç Ekimi Ağrılı Bir İşlem Midir?

Ağrısız saç ekimi yapılması için genelde lokal anestezi uygulanır. Bu sayede acısız olarak saç ekimi yapılabilir. Her ne kadar acı işlem sırasında duyulmasa da rahatsız hissedilmesi mümkündür. DHI yönteminde genelde ağrı daha az olarak gösterilmektedir. Saç ekimi sırasında dayanılmayacak ağrılar ortaya çıkmaz ve rahat bir şekilde yapılabilir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR