Kulak Cihazı Nedir? Ne İşe Yarar?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İşitme kaybı; her yaştan insanın karşısına çıkabilecek bir sorundur. Yine de belirli bir yaşın üzerindeki insanların bu sorun ile daha çok karşılaştıkları bilinir. Erkekleri kadınlara kıyasla daha fazla etkiler. Türkiye’de yaşayan 65 ila 74 yaş aralığındaki erkeklerin en az yüzde 10’luk kısmının işitme kaybı sorunuyla karşılaştığı yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

İşitme Kaybı Neden Ortaya Çıkar?

İşitme kaybı; farklı etkenlere bağlı olarak kendisini gösteren bir sorundur. Her şeyden önce, doğumsal bir sorun olacağını ifade edebiliriz. Buna ek olarak, ilaç kullanımı da işitme kaybına sebep olabilir. Bilhassa kanser hastalarının kullanmış olduğu ilaçların yan etkileri olabilir. Buna ek olarak, birtakım tümörler ve kafa içerisinde basınca yol açan hastalıklar da kendisini işitme kaybı olarak gösterebilir.

İşitme kaybı; tahmin edilebileceği üzere belirli bir yaştan sonra ortaya çıkan ciddi bir sorundur. Yaşa bağlı olarak işitme duyusunda kayıplar yaşanır. Bilhassa 40 yaşından büyük kişilerde önemli iç kulak rahatsızlıkları yaşanır. Bunun yanı sıra, enfeksiyonlar ve şeker hastalıkları gibi sorunlar da işitme kaybı olarak kendisini gösterir. Yüksek sesin kendisini gösterdiği ortamlarda çalışanlar da günün birinde işitme kaybı ile karşılaşabilirler.

İşitme Cihazı Ne İşe Yarar?

İşitme kaybı yaşayan insanlar; bu durumun etkilerinden kurtulmak ve tıpkı diğer insanlar gibi normal bir hayat sürmek adına işitme cihazı kullanabilirler. İşitme cihazı; halk arasında kulak cihazı olarak da bilinir. Bu cihaz; insanların sesleri daha iyi duymalarını mümkün kılar. Ayrıca, kişinin söylenen şeyleri daha iyi anlaması söz konusudur. Bir başka deyişle, işitme kaybından muzdarip olan insanların çevreleriyle daha iyi iletişim kurmalarını sağlayan bir cihazdır.

İşitme cihazı; en son teknolojiye uygun olarak tasarlanmıştır. İnsanların işitme kaybı yüzünden kötü etkilenen hayatlarını bir nebze de olsa yoluna sokmak adına satın alabilecekleri bir üründür. Ancak, işitme cihazı satın alma sürecinde birtakım hususlara dikkat edilmelidir. Her şeyden önce, KBB uzmanının tavsiyelerine uygun olarak hareket edilmesi şarttır. Bunun yanı sıra, odyometristin yönlendirmeleri de dikkate alınmalıdır.

Kulak cihazı; işitme kaybının herhangi bir ilaç ya da cerrahi operasyon ile düzeltilmesinin mümkün olmadığı hallerde gerekli hale gelir. İç ve orta kulaktaki sıkıntıların işitme kaybına sebebiyet vermesi söz konusudur. Kulak cihazı; işitmenin tamamen olmadığı vakalarda ise işe yaramaz.

Kulak Cihazı Alternatifleri Nelerdir?

Kulak cihazı; birden çok seçeneğe sahiptir. Hem analog hem de dijital kulak cihazı seçenekleri sayesinde işitme kaybını ortadan kaldırmak adına en güzel çözüm üretilmiş olur. Analog işitme cihazı; dış ortamdaki sesleri yükseltir. Dijital kulak cihazı ise çok daha iyi bir seçenektir. Sesleri birtakım işlemler yardımıyla süzer ve kişiye olabilecek en iyi şekilde iletir. Bilhassa dijital kulak cihazı; yepyeni modellerle tüketicilerin karşısına çıkar.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR