Sadun Boro için Tören Düzenlendi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Muğla’nın Marmaris eyaletinde tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybeden denizci Sadun Boro amacıyla Karacasöğüt Mahallesi’nde merasim düzenlendi.

Hayatını kaybettiği Marmaris Ahu Hastanesinden alınan Boro’nun cenazesi, Karacasöğüt Limanı’na götürüldü. Sadun Boro’nun cenazesinin konulduğu “Son Bahar” adlı tekne buradan denize açıldı. Boro’nun son “deniz seferine” Aksaz Deniz Üssü’ne görevli bir askeri gemi, Sahil Emniyet Komutanlığına ait bir bot ve fazla sayıda tekne de katıldı.

Sadun Boro’nun yaşadığı ve sevdiği koyları dolaşan tekneler, son şeklinde Okluk Koyu’ndaki İngiliz Limanı’na geldi. Tekneden indirilen Boro’nun cenazesi, ambulansa yerleştirilerek karayoluyla yine Karacasöğüt Limanı’na getirildi.

Burada uygulanan merasime, aralarında Boro’nun yakın arkadaşları gazeteciler Can Pulak, Meriç Köyatası, Fatih Çekirge’nin de varolduğu fazla sayıda seveni katıldı.

Boro, Karacasöğüt Camisi’nde ikindi namazının sonrasında kılınacak cenaze namazının sonrasında mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

Mesane kanseri sebebiyle tedavi gören Boro, fenalaşması neticesi kaldırıldığı hastanede 5 Haziran’da hayatını kaybetmişti.

Sadun Boro, 1952 senesinde bir İngiliz ile İngiltere’den Karayip Adaları’na kadar açık deniz yolculuğu gerçekleştirmiş, 1965’te de eşi ile 3 sene süren dünya turu yapmıştı.

Boro, bu sayede tekneyle dünya turu yapan ilk Türk şeklinde tarihe geçmişti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR