Sincan’da Korona Virüs Tedbirleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sincan Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında sahada yürüttüğü çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarını yürütürken, bir yandan da ilçe genelinde zabıta ekipleri sosyal mesafe, hijyen ve maske denetimini arttırdı.

14 Şubat’ta salgın daha Türkiye’ye gelmeden çalışmalara başlayan Sincan Belediyesi ekipleri hijyen seferberliğini ara vermeden yürütüyor. Sincan Belediyesi 25 dezenfekte personeli ve 15 hizmet aracı ile gece gündüz hizmet veriyor. 57 mahalle, bin 676 cadde ve sokak haftada bir ilaçlı suyla yıkanıyor. 2 bin 78 kamu alanı haftada bir, özel alanlar, özel ve ticari araçlar talep halinde dezenfekte işlemi yapılıyor. Vaka çıkan binalar ise anında dezenfekte ediliyor. Bugüne kadar da 4 bin 560 binada dezenfekte işlemi yapıldı. Özel ve kamu alanı için 156 bin 790 litre dezenfektan kullanıldı. El dezenfektanı için kullanılan malzeme miktarı ise 28 bin 356 litre. Sokak ve caddelerde 147 bin 100 litre dezenfektan kullanılırken, 420 adet dezenfektan standı dağıtıldı. ATM, park, cami, pazar yeri, aile sağlığı merkezleri gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda da rutin olarak dezenfekte çalışmaları devam ediyor.

Belediye binası girişinde HES kodu zorunluluğu getirildi. Toplum sağlığını tehdit eden bu durumların bertaraf edilebilmesi için belediye binasına girişlerinde HES kodu kontrolü yapılıyor. İşlemler sırasında vatandaşlara sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları sık sık hatırlatılıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR