Tahıl Koridoru Farklı Gıda Ürünlerini Kapsayabilir

   2025 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, peş peşe Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna lideri Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye-Rusya ilişkilerinin ele alındığı görüşmelerde tahıl koridoruyla ilgili de önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki liderle yaptığı konuşmada da tahıl koridorunun farklı gıda ürünlerini ve diğer emtiaları kapsayacak şekilde genişletilebileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Samsun’da yaptığı konuşmada “Rusya-Ukrayna savaşı, kim var ortada Türkiye var. Tahıl koridorunu biz açtık. Tüm dünyaya oradan tahıl gönderiyoruz. Yarın Putin ve Zelenski ile görüşüp daha neler yapabiliriz, bunları konuşacağım” diye konuşmuştu. Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Putin’in ardından Ukrayna lideri Zelenski’yle de telefonda görüştü.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDAKİ GELİŞMELER ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Zelenski ile görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, zorlu geçecek kış aylarında Ukrayna halkının insani yardım ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da ağırladıkları Ukraynalı yetim çocuklar ve refakatçilerinden oluşan bin 33 kişilik grupla eşi Emine Erdoğan’ın yakından alakadar olduğunu belirtti.

“TAHIL KORİDORU FARKLI GIDA ÜRÜNLERİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE GENİŞLETİLEBİLİR”

Tahıl koridorunun farklı gıda ürünlerini ve diğer emtiaları kapsayacak şekilde genişletilebileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaporijya Nükleer Enerji Santrali konusunda da çözüme yaklaşılmasını temenni ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin G-20 Zirvesi’nde açıkladığı barış planının hayata geçirilmesine yönelik çabalara verilebilecek katkıları da değerlendirdiklerini ifade etti.

PUTİN- ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasındaki görüşmeye ilişkin de açıklama yaptı. Açıklamaya göre görüşmede enerji başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ele alındı, tahıl koridoru ve terörle mücadele dahil bölgesel konular değerlendirildi.

“BAŞKA EMTİANIN İHRACINA YÖNELİK ÇALIŞMALARA BAŞLAYABİLİRİZ”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, görüşmede, ortak gayretlerle şimdiye kadar 13 milyon tonun üzerinde tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını temin ettiklerini; tahıl koridoru kapsamında farklı gıda ürünlerinin ve tedrici surette başka emtianın da ihracına yönelik çalışmalara başlayabileceklerini ifade etti.

SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNE YÖNELİK TEMENNİLERİNİ DİLE GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın en kısa zamanda sona erdirilmesinin samimi temennileri olduğunu dile getirdi.

ERDOĞAN, SOÇİ MUTABAKATI’NI HATIRLATTI

PKK/YPG/PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki bölücü faaliyetleri ve Türkiye’yi hedef alan terör saldırılarının devam ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılındaki Soçi Mutabakatı’na uygun şekilde teröristleri ilk planda sınır boyunca en az 30 kilometre derinliğe kadar temizlemenin önem ve öncelik arz ettiğini belirtti.

Diğer Haberler

Boykot Nedeniyle Ünlü İsimler Gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden ayrıştırıcı söylemlerle...

Yangının Çıktığı Gün Belediye Başkanı Tatile Çıktı İddiası

Çanakkale'nin Damyeri köyünde çıkan ve 48 saat sonra kontrol altına alınan orman...

Osimhen'li Nijerya Milli Takımı'nda Şaşırtan Kamp Oteli

Rabat Kampında Beklenmedik Manzara 2026 FIFA Dünya Kupası Afrika elemeleri play...

Bahçeli'den Merih Demiral Soruşturmasına Sert Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avusturya maçında attığı gollerden sonra bozku...

İsrailli Rehinelerin Aileleri Gemileri Yaktı

Gazze'de on binlerce masum sivili katleden Netanyahu yönetiminin ateşkese yanaşm...

Canlı Yayında Kılıçdaroğlu Gerginliği

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, canlı yayında CHP Parti Meclis üyesi M...

Uğurcan Çakır için Jose Mourinho Devrede

Trabzonspor'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan adı Galatasaray ile anılan kal...

Merkez Bankası Başkanı'nın Yanıtı Sert Oldu

Enflasyon Raporu'nu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a, Cumhur...

Ünlü Zincir Market Bölünecek

BİM'den File Market İçin Stratejik Adım: Kısmi Bölünme Kararı SPK’ya Sunuldu Tü...

Kabine Sonrası Fatihteki Faciaya İlişkin Konuştu

Fatihte Üç Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Olayın Soruşturması Çok Yönlü Sürüyor Ka...

İTO Başkanı Avdagiç: "Enflasyonu Düşürmek Zorundayız"

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, seçim öncesinde ara zam geleceği i...

Dünya Genelinde Sistemler Çöktü

Dünya genelinde internet sistemlerinde büyük bir arıza yaşanıyor. Teknoloji şirk...

Süper Hızlı Tren ile İstanbul-Ankara Arası 80 Dakikaya İnecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tre...

Ekrem İmamoğlu'nun Babasından Açıklama

Hasan İmamoğlu'ndan Oğlu Ekrem İmamoğlu'nun Gözaltı Süreci ve Aile Şirketlerine ...

Şarkıcı Sinan Akçıl Canlı Yayında İtiraf Etti

Katıldığı canlı yayında eski sevgilileri için yaptırdığı dövmelerden bahseden Si...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR