TBL’nin adı değişiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, ileriki sezondan itibaren Türkiye Basketbol Ligi’nin (TBL) isminin sponsorları ile eş güdümlü “Süper Lig” olacağını söyledi.

TBF’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre Erdenay, Polat Renaissance Otel’de yapılan TBL Lig Kurulu toplantısındaki konuşmasında, ileriki hafta açıklanacak ligin yeni sponsoruyla alakalı konulara değindi.

Kulüplerin arzuları tarafında değerlendirmelerin yapıldığını bildiren Erdenay, “Değerlendirmeler, bu akşam idare kuruluna sunulacak. Spor Toto ile hem ligin isim sponsorluğu hem de takımların Avrupa kupası gelirlerinin arttırılması tarafında görüşmeler yapılıyor. Hem de takımların masraflarının azaltılması tarafında de çalışıyoruz” olarak görüş bildirdi.

Erdenay, TBL’nin yeni ismini da açıklayarak, “Bundan sonra ligin adı, sponsorumuz ile eş güdümlü ‘Süper Lig’ olacak” ifadesini kullandı.

Harun Erdenay’ın yanı sıra TBF Asbaşkanları Hüsnü Karagözoğlu, Akın Süel ve Efe Aydan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf İzzettin Güven, Alper Arıkoğlu ve Gökhan Çelik, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, TBF Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı, Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, Infront Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Benedikt Von Dohnanyı ve Infront Genel Müdürü Ender Uslu’nun da katıldığı toplantıda, Şenbayrak ve Uslu’nun birer sunum yaptığı belirtildi.

Toplantıda yeni TBF asbaşkanları ile idare kurulu üyelerini tanıtan Hüsnü Karagözoğlu’nun ise yaptığı konuşmada, TBF’nin asıl amacının gelirleri çoğaltmak olduğunu anlatarak, “6. yabancı ve takımların isim sponsorları ile alakalı takımlardan alınan ödemelerde de farklılığa gideceğiz ve bir bedel almayacağız” dedi.

Toplantının son alanında söz alan kulüp temsilcilerinin de beklentilerini ve farklılık taleplerini ilettikleri, salonların standartlarının yükseltilmesi, takımların yaşadığı detaylı sorunların çözümleri ve disiplin kuruluna verdiği raporların takımlar ile paylaşılmasından duyulan memnuniyetin dile getirildiği ifade edildi.

Harun Erdenay’ın da toplantının son alanında takımlara yeni sezon amacıyla başarılar dilediği belirtildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR