Tel Aviv’in Kulelerin Yarısını Yapıyorlar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İsrail’in mühim yayın kuruluşlarından Haaretz’de Türk inşaat sektörünü ele alan bir yazı kaleme alındı. Yazıda Türkiye ile İsrail arasındaki temaslarin normalleşme sürecine girdiği belirtilirken Türk inşaat şirketlerinin İsrail’de mühim işler gerçekleştirdikleri vurgulandı.

İşte Haaretz’de yer alan ‘Türkler geri döndü, Tel Aviv’in kulelerin yarısını yapıyorlar’ başlıklı yazı:

Tel Aviv’in Yigal Allon Caddesi’ne büyük bir binanın 35. katından bakan iki adam şehrin haritasını çıkarıyor. Bu Ayalon otobanının yakınlarında son dönemlerinde meydana çıkan bir sektör gibi olmaya başladı.

Azrieli Sarona bölgesini gösteren bir adam “Biz buraya yapıyoruz, ve de buraya” diyor.

40 KAT OLACAK

Konuşan şahıs Yılmazlar’ın sahibi Ahmet Arık. Şirketin İsrail’deki temsilcisi Nisim Gayus’la konuşuyor. Şu an gerçekleştirdikleri binanın 35. katındalar. İki hafta içerisinde bu bina 40 kata ulaşacak.

Yılmazlar Tel Aviv’deki büyük katlı projelerin nerdeyse yarısını yapıyorlar. Şirketin İsrail’de bin 200 işçisi var. İşçilerin hepsi Türk.

turkler-israil-e-geri-dondu_x_8395776_5367_z1[1]

Şirket İsrail’de aldığı işleri taşeronlara veriyor. Bunlar arasında Electra, Danya Cebus ve Ashtrom gibi firmalar var. Ahmet Arık İsrail’de iş gerçekleştirmeyle alakalı şu kanaatleri paylaşıyor, ” Yabancı bir şirket şeklinde İsrail’de iş yapmanın zorlukları var. Bunlardan en muhimi vergi. İşçi başına oldukça her ay 1000 dolar ödüyoruz. Bürokrasi de fazla karmaşık.”

TÜRKLER 1996’DAN BU YANA İSRAİL’DE

Gayus ise Arık’a destek şeklinde şu şekilde söylüyor: Hükümetin yabancı işçiler üzerinden aldığı vergiyi düşürmesi lazım. Bu otomatik şeklinde apartman fiyatlarına da yansıyacak. Türklerin İsrail’de büyük inşaatlar yapmalarının tarihi 1996 senesine kadar dayanıyor.

2003 senesinde İsrail’in Türk inşaat firmalarına verilen geniş izinlerle temaslar pekişti. İsrail o dönemlerde Türk tanklarının modernizasyonlarını yapıyordu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR