Trabzonspor, Hollanda kampını bitirdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Arnhem kentinde yeni sezon evveli ilk etap kamp çalışmalarını dün akşam Belçika 2. Lig temsilcisi White Star takımı ile oynadığı hazırlık maçıyla bitiren bordo-mavililer, bugün öğleden sonra hususi uçakla Trabzon’a dönecek.

Trabzonspor, 3 Temmuz’da geldiği Arnhem’de 17 antrenman ve 2 hazırlık maçı yaptı. Bu antrenmanların 13’ü sahada yapılırken, 4 antrenman ise kuvvet ve dayanıklılık çalışması şeklinde kondisyon salonunda gerçekleştirildi.

10 günlük ilk kamp süresince iki hazırlık maçı oynayan bordo-mavililer, Arnhem Amatör Lig Karması’nı 5-0, Belçika 2. lig takımlarından White Star’ı 3-1 yenik etti.

– Cavanda da kampa katıldı

Trabzonspor ile prensipte anlaşan Lazio takımının sağ bek oyuncusu Pedro Luis Cavanda, dün bordo-mavili takımın kampına katıldı ve bugün takımla Trabzon’a dönecek.

Hollanda kampına 30 kişilik futbolcu kadrosuyla gelen bordo-mavililerde, uyuşma sağlanamayan kaleci Hakan Arıkan kamptan ayrıldı. Arıkan’ın ayrılmasının sonrasında genç kaleci Yavuz Aygün, kampa dahil oldu. İzni sona eren Medjani, M’bia, Waris ve yeni aktarma Cavanda’nın katılımı ile bu sayı 34’e yükseldi.

– M’bia tek antrenman

Trabzon’da 3 senelik sözleşme imzaladıktan sonra ülkesine dönen Kamerunlu oyucu Stephane M’bia, kampta yalnızca 1 antrenmana çıktı.

İzninin sonrasında 11 Temmuz’da Hollanda kampına katılan tecrübeli oyuncu, yalnızca 1 saha çalışması antrenmanında yer aldı.

Trabzonspor’da M’bia’nın haricinde yeni aktarma şeklinde Kayserispor’dan kadroya dahil edilen Okay Yokuşlu ve Alper Uludağ ise bütün çalışmalarda yer alan isimler oldu.

– Deniz Yılmaz ve Bourceanu sakatlandı

Bordo-mavili takımın kampında Deniz Yılmaz ve Bourceanu olmak üzere 2 ciddi sakatlık yaşandı.

Kampta ilk şeklinde sakatlanan Deniz Yılmaz’ın sağ ayak baş parmağındaki çatlak sebebiyle aşağı yukarı bir ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Antrenmanda sağ ayak bileğinden sakatlanan ve bileğindeki ödem indikten sonra Trabzon’da MR çekilecek Bourceanu’nun da hali buna göre belli olacak.

Trabzonspor’da Sefa Yılmaz ve Aytaç Kara ise geçirdikleri hafif sakatlıklar sebebiyle birkaç antrenmana katılamadı.

– Arveladze ilgi odağı oldu

Trabzonspor’da Hollanda kampının başlamasına bir gün kala vazifeye getirilen teknik direktör Şota Arveladze, 18 sene sonra döndüğü bordo-mavili takımın kampında büyük ilgi gördü.

Arveladze, kamp süresince taraftarlarla en fazla fotoğraf çektiren ve diyaloğa giren isim oldu.

– İkinci etap netleşmedi

Trabzonspor, 16 Temmuz’da UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Lüksemburg’un Differdange takımı ile Trabzon’da karşılaştıktan sonra 18 Temmuz’da ikinci etap kamp çalışmaları amacıyla vatan dışına gidecek.

Lüksemburg’da rövanş maçı oynanacağı amacıyla bu ülkeye yakın bir kamp yeri arayan bordo-mavililer, 28 Temmuz’a kadar ikinci etap kamp çalışmaları gerçekleştirecek.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR