Trafik Sigortasındaki Yüksek Prime Çözüm Yolda

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ekonomiden mesul Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Üretimi yoğun bulunan bu sigorta kolunda hasar rakamlarının da son derece yüksek olduğuna işaret etti. Şimşek, “Bu itibarla dünya programında sektörün sınırlı bir kârlılıkla ya da kafaya baş seviyelerinde yürütüldüğünü görmekteyiz” dedi.

“SİGORTA İKİ TARAF İÇİNDE MAKUL OLMALI”

Şimşek, Zorunlu Trafik Sigortası düzeneğinin sürdürülebilirliğinin sigorta fiyatının, bütün taraflar amacıyla makul olması luzumluluğuna bağlı olduğunu bildirdi. Şimşek, “Primler, vasıta sahipleri amacıyla ödenebilir civarda olmalı, tazminattan mesul bulunan sigorta sektörü amacıyla de bu yükümlülüğü karşılayacak düzeyde olmalıdır” ifadesini kullandı.

“BİRLEŞTİRME YOK”

Son dönemde mecburi trafik sigortalarındaki prim artışlarının eleştirilere sebep olduğunu ve yurttaşların reaksiyonları üstüne bozukluğun çözümüne yönelik bir çalışma başlattıklarını bildiren Şimşek, mecburi trafik sigortası ile kaskonun birleştirilmesinin olası olmadığının görüldüğünü söyledi.

Zorunlu trafik sigortasının vasıta sahiplerinin üçüncü şahıslara verecekleri zararlara karşı yaptırmak mecburiyetinde oldukları, kaskonun ise vasıta sahibinin aracını koruyan bir sigorta olduğuna değinen Şimşek, mecburi trafik sigortasında üçüncü bireyin zararı karşılandığından primin poliçe yaptırılan aracın sayısal değeri ile bir ilgisi bulunmadığına işaret etti.

arac-sahiplerini-canindan-bezdiren-uygulamaya_x_8159164_409_z2[1]

BAKANA GÖRE SİGORTA PRİMLERİNİN YÜKSELMESİNİN SEBEBİ

Şimşek, mecburi trafik sigortasında son dönemde görülen fiyat artışlarında, yargı programı sebebiyle meydana gelen belirsizliğin yanı sıra fiyatlamada oldukça evvel uygulanan sigorta şirketlerindeki risk ve prim hesapları temeline oturmayan düşük fiyat seviyelerinin kısa vadede arttırılmasının da etkili olduğunu söyledi.

TASLAK HAZIR MECLİS’E SUNULACAK

Bu kapsamda yargı kaynaklı yapısal bozukluğun giderilmesi amacıyla meşru çalışmayı tamamladıklarını ifade eden Şimşek, buna dair taslağı en kısa sürede Meclise sunacaklarını bildirdi. Yargıtay yönünden 2011’de kaldırılan “kusur indirimi” programını tekrar getirerek sigorta şirketlerini rahatlatacaklarını bildiren Şimşek, mevzuya dair hukuki altyapının netleştirileceğini söyledi.

Şimşek, “Gerekli hukuki düzenlemelerin yapılması ne kadar önemliyse sigorta sektörünün de mecburi trafik sigortasında prim ilkesine ideal fiyatlamaya bir an evvelsinde dönmeleri de son derece önemlidir” ifade etti.

Diğer Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "300 Mal Müdürlüğü Kapatılacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşka...

Narin, Annesini Uygunsuz Bir Vaziyette Gördüğü için Öldürülmüş

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin'in öldürülme...

Barzani’den Şırnak’taki Sempozyumda Barış Sürecine Destek

Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesud Barzani, Şırnak’ta düzenlenen 4. Melaye...

Aysun Kayacı Yıllar Sonra Ortaya Çıktı

evlenerek yurt dışına taşınan ve yıllardır gözlerden uzak yaşayan Aysun Kayacı, ...

Aston Villa'nın Kadın Takımı Sahaya Çıkmaya Korkar Hale Geldi

Aston Villa'nın kadın futbol takımı yeni sezon formalarının ıslandığında tüm vüc...

Gözler Kabine Toplantısında

2023 yılının ilk Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ger...

Kurban Kurbanov'dan Galatasaray'a Anlamlı Destek

Karabağ’dan Tarihi Gece ve Duygusal Jest UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile ...

Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Öldürüldü

38 yaşındaki Gelecek Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine E...

CHP'den Muharrem İnce'ye Teklif Geldi Mi?

CHP'nin milletvekili adaylığı teklif ettiği öne sürülen Memleket Partisi Genel B...

Süper Hızlı Tren ile İstanbul-Ankara Arası 80 Dakikaya İnecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tre...

İstanbul'da 56 Derece Hissedilen Sıcaklık

İstanbul, Afrika kökenli sıcak hava dalgasının etkisi altına girerek, adeta bir ...

Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri Transferi

Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri nöbeti her an mutlu sonuçlanabilir. Bir süredir ...

Trump ile Musk Arasındaki Gerilim Yükseliyor

ABD Başkanı Trump ve Elon Musk Arasındaki Vergi Tartışması Alevlendi ABD Başkan...

İran Meclisi'nden Küresel Ticareti Sarsacak Dev Adım

Hürmüz Boğazı’nda Riyal Dönemi Dünya enerji sevkiyatının şah damarı olarak kabu...

Fiyatı Yüzde 160 Arttı, Ticaret Bakanlığı Müdahale Etti

İspanya'da yaşanan kuraklık ve böceklenme sonucu zeytinyağında geçen sezon dünya...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR