Trafik Sigortasındaki Yüksek Prime Çözüm Yolda

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ekonomiden mesul Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Üretimi yoğun bulunan bu sigorta kolunda hasar rakamlarının da son derece yüksek olduğuna işaret etti. Şimşek, “Bu itibarla dünya programında sektörün sınırlı bir kârlılıkla ya da kafaya baş seviyelerinde yürütüldüğünü görmekteyiz” dedi.

“SİGORTA İKİ TARAF İÇİNDE MAKUL OLMALI”

Şimşek, Zorunlu Trafik Sigortası düzeneğinin sürdürülebilirliğinin sigorta fiyatının, bütün taraflar amacıyla makul olması luzumluluğuna bağlı olduğunu bildirdi. Şimşek, “Primler, vasıta sahipleri amacıyla ödenebilir civarda olmalı, tazminattan mesul bulunan sigorta sektörü amacıyla de bu yükümlülüğü karşılayacak düzeyde olmalıdır” ifadesini kullandı.

“BİRLEŞTİRME YOK”

Son dönemde mecburi trafik sigortalarındaki prim artışlarının eleştirilere sebep olduğunu ve yurttaşların reaksiyonları üstüne bozukluğun çözümüne yönelik bir çalışma başlattıklarını bildiren Şimşek, mecburi trafik sigortası ile kaskonun birleştirilmesinin olası olmadığının görüldüğünü söyledi.

Zorunlu trafik sigortasının vasıta sahiplerinin üçüncü şahıslara verecekleri zararlara karşı yaptırmak mecburiyetinde oldukları, kaskonun ise vasıta sahibinin aracını koruyan bir sigorta olduğuna değinen Şimşek, mecburi trafik sigortasında üçüncü bireyin zararı karşılandığından primin poliçe yaptırılan aracın sayısal değeri ile bir ilgisi bulunmadığına işaret etti.

arac-sahiplerini-canindan-bezdiren-uygulamaya_x_8159164_409_z2[1]

BAKANA GÖRE SİGORTA PRİMLERİNİN YÜKSELMESİNİN SEBEBİ

Şimşek, mecburi trafik sigortasında son dönemde görülen fiyat artışlarında, yargı programı sebebiyle meydana gelen belirsizliğin yanı sıra fiyatlamada oldukça evvel uygulanan sigorta şirketlerindeki risk ve prim hesapları temeline oturmayan düşük fiyat seviyelerinin kısa vadede arttırılmasının da etkili olduğunu söyledi.

TASLAK HAZIR MECLİS’E SUNULACAK

Bu kapsamda yargı kaynaklı yapısal bozukluğun giderilmesi amacıyla meşru çalışmayı tamamladıklarını ifade eden Şimşek, buna dair taslağı en kısa sürede Meclise sunacaklarını bildirdi. Yargıtay yönünden 2011’de kaldırılan “kusur indirimi” programını tekrar getirerek sigorta şirketlerini rahatlatacaklarını bildiren Şimşek, mevzuya dair hukuki altyapının netleştirileceğini söyledi.

Şimşek, “Gerekli hukuki düzenlemelerin yapılması ne kadar önemliyse sigorta sektörünün de mecburi trafik sigortasında prim ilkesine ideal fiyatlamaya bir an evvelsinde dönmeleri de son derece önemlidir” ifade etti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR