Türk Tabipler Birliğinden Salgın Uyarısı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türk Tabipleri Birliği (TTB) geçen yıl ilkokula başlayan çocukların Covid-19 salgını nedeniyle kızamık ve polio (çocuk felci) aşılarını olmadığını vurgulayıp, risklere karşı uyardı.

Korona virüsü pandemisi nedeniyle kızamık ve çocuk felci (polio) aşıları yapılamadığını hatırlatan Türk Tabipleri Birliği (TTB) uyarıda bulundu.

TTB Aşı Çalışma Grubu; yaptığı yazılı açıklama ile kızamık ve polio riskine dikkat çekti. İlkokula başlayan çocukların salgın nedeniyle aşılarını olamadığının belirtildiği açıklamada, “Türkiye’de kızamık 2. doz ile aşılama oranları, toplum bağışıklığı için önerilen düzeyin altındadır” uyarısı yapıldı. TTB, açıklamasında; kızamık ve polio hastalıkları için şu önerileri sıraladı:

Kızamık
– Okul çocuklarında kızamık aşılaması durumu gözden geçirilmeli, eksik aşılılar aşılanmalıdır.

Uzun zamandır çatışmalı bir bölge olan ve sağlık hizmetlerine erişimin sınırlandığı Afganistan’dan gelen düzensiz göçmen topluluklarında 6 aydan 14 yaşa dek tüm çocuklar- önceki aşılanma durumuna bakılmaksızın- kızamık aşısıyla aşılanmalıdır.”

Polio
-Akut Flask Paralizi taraması güçlendirilmeli ve aktif olarak izlenmelidir.

-Göçmen topluluklarda 5 yaşından küçükler OPV ile aşılanmalıdır.

Yapılan değişiklikle ilköğretim 1.sınıfta okullarda yapılan KKK ve DaBT-İPA aşıları, 1 Temmuz 2016 tarihinde doğanlardan başlamak üzere 48. ayına girmiş olan tüm çocuklara Aile Hekimliği birimlerinde yapılacağı duyrulmuştu.

İlköğretim 1. ile 8. sınıf öğrencilerine ‘okul sıralarında’ yapılan çocukluk çağı pekiştirme aşıları, bu yıl ilk kez pandemi nedeniyle aile hekimliklerine taşınmıştı.

Ancak geçtiğimiz sene uygulanması gereken 1. sınıf aşılarında pandemi nedeniyle yapılamadığına dikkat çekiliyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR