Validen ihtiyaç sahibi ailelere ziyaret

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Uşak Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfınca yürütülen “Gönülden Gönüle Projesi” kapsamında, şehirde gereksinim sahibi aileler belirlenerek, çoğu hususta destek sağlanıyor. Vali Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz ile bizzat takip ettiği proje kapsamında, 16 ayda 750 ev ziyareti gerçekleştirdi.

Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren proje kapsamında gereksinim sahiplerine yönelik ev ziyaretlerine ağırlık veren Yavuz, ailelerin hayat alanındaki fiziksel olumsuzlukları giderilmesi, sıhhat ve işsizlik gibi problemlerin çözülmesine katkı sağlıyor, vakıf yönünden hazırlanan “ramazan paketi”ni armağan ediyor.

İhtiyaç sahibi ailelerin problemlerine çözüm aradıklarını kaydeden Vali Seddar Yavuz, “Toplumun dezavantajlı kesimini meydana getiren kimsesiz, ihtiyar, engelli, yoksul ve yardım etmeye muhtaç aileler ile dul, yetim, şehit ve gazi aileleriyle görüşmeler yapan eksper ekibimizin yönlendirmesi ile ben ve eşim de bu aileleri ziyaret ediyoruz” diye konuştu.

Yavuz, proje kapsamında yürütülen çalışmalarla şu verileri aktardı:

“Proje kapsamında 5 ailenin evini yeniledik, 16 ihtiyar huzurevine yerleştirildi, 42 şahsa iş bulduk, 7 şahıs hastaneye yatırıldı, 7 bireyin malulen emekli olması sağlandı, 10 ailenin çocuklarının eğitimi takibe alındı, 5 çocuğa eğitim bursu verildi, 13 ailenin evlerinin çatıları onarıldı, 33 şahıs hastanede tedavi ettirildi, 2 köye oyun parkı yapıldı, 598 aileye besin paketi, 447 aileye kıyafet yardımında bulunuldu. Bunun dışında 22 aileye buzdolabı, 12 aileye çamaşır makinesi, 12 aileye fırın, 14 aileye televizyon, 6 aileye yatak, 35 aileye ev mobilyası temin edildi. İnsanların yüzlerindeki mutlu ifadelerini görmekten ve hayır dualarını işitmekten oldukça şık bir şey duygu yok.”

Kamuoyunda duyulmasının sonrasında hayırseverlerin projeye mühim ölçüde destek verdiğini bildiren Vali Yavuz, bilhassa ev eşyası bağışlarının giderek arttığını kaydetti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR