Yerli Otomobil Test Aşamasında

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Otomotiv test merkezi tespit edilen TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde (MAM) tanıtımı yapılması beklenilen otomobiller orta-üst segment olacak. Yakıt şeklinde yüzde 100 elektrikli tespit edilen modelin yanı sıra benzin-dizel yakıt alternatifi de bulunacak. Benzinli tespit edilen jeneratörle elektrik üretecek.

100 KM’DE 2 LİTRE BENZİN

Araçlarda şanzıman ve dişli kutusu olmayacağı amacıyla elektrikli teknoloji ile sürtünme olmayacak. Menzili artırılmış elektrikli otomobilde benzin yakılıp elektrik üretileceği amacıyla tüketim ekonomik olacak. 100 kilometrede 2 litre benzin kullanımı öngörülüyor. Ocak 2016’da toplam 4 segmentte 16 aracın test filosunda olması planlanıyor. 2016 sonuna kadar ise 30-40 araçlık filonun hazırlanması öngörülüyor.

GÜVENLİKTE DÜNYA DEVLERİNE KAFA TUTACAK

Güvenliğin ön planda tutulduğu vasıtalar dünyanın bu alanda ismi tanınan (Honda, Volvo, Mercedes vb.) ile emniyet yönünden yarışabilecek civarda olacak. Uluslar arası bütün testlerin uygulanacağı otomobiller akredite olacağı amacıyla dışsatım olanağı da bulunuyor. Komşu ve etraf ülkeler başta olmak üzere dışsatımında planlandığı vasıtaların testlerinin 2 senenin üstünde devam etmesi bekleniyor.

yerli-otoda-muhtesem-ozellik

MAKAM ARAÇLARINDA YERLİ DEVRİMİ

2019 senenindan itibaren ise seri üretim süreci başlayacak ve halk yerli otomobile binmiş olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen test çalışmalarının tamamlanmasının sonrasında hususi sektör üretimi gerçekleştirecek. Star’daki habere göre, orta ve üst segment şeklinde geliştirilen yerli otomobiller muadillerine göre oldukça ucuz olacak. Kamuda sarfedilen makam vasıtalarında da yerli otomobillerin kullanılması planlanıyor.

ÜÇ ÖZELLİĞİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

Ağustos ayı sonuna kadar tanıtımının uygulanacağı yerli otomobillerin üç mühim hususiliği olacak. Az yakması, elektrikli olması ve üst seviye emniyet yerli otomobilin parmümkün şeklinde kabul ediliyor. Ağustos ayının sonuna doğru tanıtımının yapılmasının planlandığı otomobillere dair takvim şimdilik netleşmiş değil. Bakanlık kaynakları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın mümkün tanıtım tarihlerinden birisi olma ihtimalini belirtiyor.
Üst seviye protokolün programlarına göre değişik bir tarihinde gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Tanıtıma yerli otomobil içeriğine hususi ehemmiyet veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı bekleniyor. Tanıtımı yapılacak test vasıtalarının isminin de toplantıda açıklanabileceği belirtiliyor.

Diğer Haberler

Fed Toplantısında Faiz Düşüşü Kararı Çıktı

Faiz Oranı Yüzde 3,50–3,75 Aralığına Çekildi Küresel piyasaların merakla takip ...

Kabine Sonrası Fatihteki Faciaya İlişkin Konuştu

Fatihte Üç Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Olayın Soruşturması Çok Yönlü Sürüyor Ka...

Galatasaray’dan Singo İçin Radikal Karar

Galatasaray, sezon başında büyük beklentilerle kadrosuna kattığı Wilfried Singo ...

İran - İsrail Savaşında Nükleer Tehdit Gölgesi

İran Tel Aviv ve Hayfa’ya Misilleme Yaptı İsrail’in 13 Haziran’da başlattığı ha...

Saint-Maximin Fenerbahçe'ye Veda Etti

Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte transfer piyasası hareketlenirken, ...

Enflasyonu Beklentileri Aştı: Bakan Şimşek Nedenini Açıkladı

Türkiye’de Ocak 2026 enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde gelerek ekonomi ...

Erdoğan: "Hamas Anadolu'yu da Savunuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalardaki bir açıklamasında Kuvayımilliye'ye...

Girne Açıklarında Yolcu Gemisi Alabora Oldu

“Batıyoruz, Her Şey Gitti” Feryadı Kamerada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin G...

BDDK, Yeni Banka Faaliyet İzni Verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 3 yeni bankanın kurulmasına onay verdi...

Kerem Aktürkoğlu Meğer Hocasına Küfür Etmiş

Galatasaray, Süper Kupa'daki 5-0'lık Beşiktaş mağlubiyetinin ardından Kerem Aktü...

Maliye'den Medyum ve Falcılara Sıkı Takip

"Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kayıt Dışı Etkinlikleri Mercek Altına Aldı: 1,8 Mil...

Arda Güler, Real Madrid'e Resmen İmza Attı

Son dakika: Arda Güler, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşmeye resmen imza attı. Ba...

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı Masrafa Soktu

Türkiye'nin son zamanlardaki savunma sanayi atağı komşuyu harekete geçirdi. Yuna...

Fenerbahçe, Victor Osimhen'e Teklif Yapacak

Galatasaray'ın bonservisini alma hesapları yaptığı yıldız golcüsü Victor Osimhen...

Lübnan'da Cihazların İnfilak Ettiği An Kan Dondurdu

İsrail, Lübnan'daki çağrı cihazlarına sızarak patlattı. Korkunç saldırıyı Lübnan...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR