Zincir Marketleri Boykot Dönemi Başladı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına verdiği yanıtlarla gündem olan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa ederken, gelen çağrıların ardından vatandaşlar da zincir marketleri boykot etmeye başladı. Sosyal medyaya düşen bir görüntüde bazı vatandaşların ünlü bir zincir markette 14,75 lira olan süt yerine mahalle bakkalında 18,50 TL’ye satılan sütü aldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerle ilgili açıklamasına, “Üretimde maliyet enflasyonu var. Maliyet enflasyonuna eğilmediğimiz sürece bu konuşmalar spekülatif” diye yanıt veren, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “FETÖ” imasına da, “Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler” sözleriyle tepki gösteren BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

“FAHİŞ FİYAT UYGULAYAN MARKETLER KAPATILSIN”

Tartışmaların dozu her geçen gün artarken, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, fahiş fiyat uygulayan marketlerin kapatılması çağrısında bulundu. Akçay, “Para cezaları bunları ıslah etmemiş. Fahiş fiyat uygulayanlara önce geçici kapatma cezası verilmeli, kamuoyuna teşhir edilmelidirler. Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar tamamen kapatılmalı, firma sahibine ceza yediği sektörde faaliyet yasağı getirilmelidir” dedi.

MARKET YERİNE DAHA PAHALI OLAN ZİNCİR MARKETİ TERCİH ETTİ

Boykot çağrılarının ardından vatandaşlar da harekete geçti. Bazı vatandaşlar zincir marketler yerine mahalle bakkalından alışveriş yapmaya başladı. Sosyal medyaya düşen bir görüntüde, bir vatandaşın ünlü bir zincir markette 14,75 TL’ye satılan süt yerine, mahalle bakkalından 18,50 kuruşa süt aldığı görüldü.

“TABİİ Kİ BAKKALDAN ALACAĞIM”

Vatandaşın videoda, “Boykot var dediler geldik ama alışveriş yapmak için değil. Evdeki çocuklar süt istedi ama marketten almayacağım tabii ki bakkaldan alacağım. Markette süt 14,75. Burada tabii A101’de var ama içerisine girmeyeceğim. Bakkaldan süt alacağım ve onları zarar ettireceğim. Bir kişi bir kişidir” dedi.

Diğer Haberler

Turist Kazıklayan Taksici, Utanmadan Böyle Pazarlık Yaptı

İstanbul'da tatil yapan turist çift, Eminönü'nden taksiye binerek Mecidiyeköy'e ...

Jose Mourinho'dan Dalga Geçen Röportaj

"Takımım Galibiyeti Hak Etti" Süper Lig'in 35. haftasında Fenerbahçe, RAMS Başa...

Avrupa Basını, 12 Dev Adam'ı Konuşuyor

2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde A Milli Basketbol Takımımız, Almanya...

Dünya Genelinde Sistemler Çöktü

Dünya genelinde internet sistemlerinde büyük bir arıza yaşanıyor. Teknoloji şirk...

Kırklareli'nde Bir Köye 100 Kilo Uyuşturucu Atıp Gitti

Bulgaristan veya Yunanistan'dan kalktığı öne sürülen bir helikopterin Türkiye sı...

Suudi Arabistan’daki Erken Uyarı Radarı İmha Edildi

İran’dan Kritik Hamle Orta Doğu’da tansiyonu yükselten yeni bir gelişme yaşandı...

SGK Hizmet Dökümünde İşten Çıkış Kodları Kaldırıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir d...

5 Yıldızlı Yeni Logolu Formaları Satışa Çıktı

Türk futbolunun en köklü kulüplerinden Galatasaray, Süper Lig’de 2024-2025 sezon...

Marco Asensio İçin İspanya Seferberliği

Atletico Madrid De Yarışa Katıldı Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezonki en etkili o...

Kadir Doğulu, Sezer Çakır Aşkı Gerçek Mi?

Kadınlarla görüntüleri çıkan Kadir Doğulu ile yasak aşk yaşadığı hatta imam nika...

Oxford’daki Akademik Buluşmaya Türkiye’den Katılım

Oxford İslam Araştırmaları Merkezi 40 Yılını Kutladı İngiltere'nin köklü akadem...

Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş'a Yol Göründü

İrfan Can ve Cenk Tosun’un Ardından Yeni Gelişme Fenerbahçe'de kadro dışı karar...

Bakan Şimşek: "Hedefimiz Enflasyonu Düşürmek"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında Orta Vadeli Progr...

Çocukların Anısına, Enkaza Balonlar Bağlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu...

Ardahan Dahil 5 Seçim Çevresi için İptal Kararı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin sonuçlarına birçok yerde itiraz edildi, b...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR