Arda’dan Fatih Terim’e: Ben Her Şeyi Yüzüne Söyledim

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Kosova karşılaşmasından anında sonra yaptığı açıklamalara Arda Turan, NTV Spor’da açıklama getirdi.

“90+” programına telefon vasıtasıyla bağlanan Arda Turan, “Bazı arkadaşlarım da milli grupı bırakabileceğini belirttiler.” dedi. Kendisini kimsenin kullanmadığını ifade eden Arda Turan, “Yaşantım süresince en fazla sevdiğim, uğruna en fazla çalıştığım, mücadele ettiğim şeyi 30 yaşında bıraktım. Arkamdan sebep hala konuşma geçiyor” ifadelerini kullandı.

Sözlerine “1. konu, ben Milli Takımı bıraktım. Arkamdan sebep hala konuşma geçiyor. Polemik bundan dvakaı olabilir” diye başlayan Arda Turan şu şekilde konuştu, “Doktor Bülent’le mecburen konuştum. Trabzonspor’un hekimi Ufuk abi normalde hekimimuz. Maçları bulunduğu amacıyla o bölgeye gelmedi. Kasığımda problem vardı ve antrenmana çıkmam amacıyla kendisi sordu.

“‘GÖZÜNÜ SEVEYİM PERSONELİN PRİMİNİ UNUTMA’ DEDİM”

Prim konusu ile alakalı Cengiz Zülfikaroğlu ile tesadüfen Ahmet Bulut’la konuşurken görüştüm. ‘Oğlum yarın idare kurulu toplantısı var, tam prim ne kadardı?” dedi. 100 bin aşağı ya da yukarısını söyledi. Ben, ‘Bu kadar’ dedim. ‘Gözünü seveyim personelin primini de unutma’ dedim. Hoca bunu 3 ay içerisinde tutup tüm grup içerisinde onun arkasından konuştuğumu söyledi. Bilal Meşe’yi hayatım süresince ilk defa uçağın orada gördüm.”

“BAZI ARKADAŞLARIM MİLLİ TAKIMI BIRAKABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER”

Bırakma kararını açıkladığı basın toplantısıyla alakalı de konuşan Arda Turan şu ifadeleri kullandı; “Neden öyle acele acele açıklama yaptım. Bazı arkadaşlarım benimle birlikte gelip bırakabileceğini söylediler. Asla bu tür bir şeyin doğru olmadığını, ülkeye hizmet ettiğimizi benim buradaki durumumun zarar verdiğini söyleyerek, konunun şahsiliğini söyledim. Arkadaşlarım kabul etmedi. ‘Biz de seninle geleceğiz’ dediler. Kosova gibi mühim bir maçımız vardı, bırakma kararı esasen kafamdaydı. Hocanın odasına gidip helallik alabilmek istedim. Hayatım süresince her şeyi hocanın yüzüne söyledim. Hoca bana söylemek yerine basın toplantısında söyledi. İçine sinmekle alakalı öyle demek istemediğini söyledi.

“BENİM ORADA OLMAM ÜLKEME ZARAR VERİYOR”

“Benim sizin şerefinizle alakalı konuşmam olası müdür?” dedi. Bunlar hocanın kendi takdiridir. Ben bir vaka varsa açıkça söylüyorum. Benim kusurlarım varsa açıkça söylüyorum. Ben bıraktım, herkese fazla teşekkür ediyorum. Ben ülkeme hizmet ettim. Ülkemin formasını fazla seviyorum. Ama orada olmam ülkeme zarar veriyor. Bana aylar süresince primci denilirken, kimse demedi ki; bu çocuk bizden para istemedi. Burak da bir gün para istemedi. Hatta, ‘Ölümü gör, benimle alakalı para sorarsan.” dedi. “Takımın genel haliyle alakalı bilgi alıp vermek mecburiyetindeyım. Tam bir dengeyi sağlayalım para esasen mühim değil” dedim.

“BENİ KARŞISINA ALARAK HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEDİ”

İspanya maçında ıslıklandıktan sonra bile dedim ki “Arkadaşlar, Çek Cumhuriyeti maçında kaç gole çıkarız.” Dopinge gittim geldim, Çek Cumhuriyeti maçı ardından hoca beni kutlama bile etmedi. Kendisi hocamızdır. O bana “oyuncu” diyor. Fatih Terim’e fazla teşekkür ediyorum. Bizde emeği vardır. Bugün amacıyla de sonuna kadar kutlama ediyorum. Ama ben bıraktım. Beni de hiç kimse kullanmıyor. Kendi fikirlerimle devam ediyorum. Ben bıraktım. Bir şey açıklanacaksa, bu biçimde söylenir. Hatalar yapmış olabilirim ama insanların yüzüne karşı dürüstçe konuştu. Beni karşısına alarak hiçbir şey söylemedi. Basın toplantılarından not alarak söylemek mecburiyetinde kaldım. Ülkemi ve bayrağımı fazla seviyorum. Ama bıraktığımı açıkladım. Gayet açık ve net açıkladım.”

Fatih Terim’in “Takım disiplinsizliği değil, şahsi disiplinsizlik var” sözlerinin hatırlatılması ve “Euro 2016’da hangi disiplinsizliği yaptın?” sorusuna ise Arda Turan, “Bilmiyorum, grup disiplinsizliği demişse hocam doğrudur. Milli Takıma ilk gittiğim günden beri disiplinsizlik yapmışımdır. Hocam tölare etmiştir. Ama sahaya çıktığımda yüzde yüzümü vermişimdir” yanıtını verdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR